ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ПСИХОЛОГИЧЕСКИ РЕЙТИНГ-СКАЛИ ЗА ДЕЦА ПРЕД ДЕТСКИ УЧИТЕЛИ ОТ ОБЩИНА НЕСЕБЪР

| Източник: Яна Христова

 

На 22.10. т.г., социалният психолог Дима Желязкова представи – специално за педагозите от детските градини в община Несебър, лекция на тема „Работа с „трудни деца” и родителите и информиране за психологически рейтинг-скали за деца”. В контекста на темата опирайки се на професионалния си опит, госпожа Желязкова подчерта, че емоционално-поведенческите проблеми на децата са сред най-сериозните проблеми в детските градини.

В рамките на своята презентация, лекторът насочи вниманието на учителите към най-характерните индикатори за разпознаване на „трудните деца”. Госпожа Желязкова предостави на педагозите информация за съвременни рейтинг-скали, чрез които може да се подобри сътрудничеството между учители и родители в емоционалното възпитание на децата.

Педагогическата колегия от детските градини в община Несебър прояви изключително голям интерес към темата и иновативния подход към проблема, предложен от лектора. Детските учители споделиха, че са удовлетворени от предоставената им от община Несебър възможност да получат съвременна научна информация от утвърден специалист.

 

Print Friendly
FacebookСподели