Преди и след изборите……

Кметска заповед определя, забранява, задължава   Със своя заповед № 2102/04.09.2014 на основание чл.44 ал.2 във връзка с чл.44, ал.1, т.8 от ЗМСМА, чл.183 ал.3-5, чл.185 и чл.186 от Изборния...
| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

Кметска заповед определя, забранява, задължава

 

Със своя заповед № 2102/04.09.2014 на основание чл.44 ал.2 във връзка с чл.44, ал.1, т.8 от ЗМСМА, чл.183 ал.3-5, чл.185 и чл.186 от Изборния кодекс и Решение №722-НС/15.08.2014г. на ЦИК,кметът Николай Димитров определи местата за поставяне на плакати, реклами, обръщения и други агитационни материали за насрочените на 5 октомври 2014г. избори за народни представители.                                                                                  Те са: рекламните пана на: ул.”Иван Вазов”-трафопоста 2,в градинката срещу х-л”Зора”,на провлака към Несебър ,ул.”Хан Крум”- пред „Транстрой”, пред станцията на „Св.Синод”, трафопоста до общината,до Управление „БКС,Стария град.

Със същата заповед се забранява поставянето на агитационни материали на сгради общинска собственост, независимо от съгласието на наемателите /в случаи когато има такива/,на агитационни материали на паметници на културата, заслоните на автобусните спирки, по стените ограничаващи пътното платно от началото на провлака до стария град, по дървета и ел.стълбове, както и на други места извън определените с тази заповед.                                                                                                

 В заповедтта се отбелязва,че за поставяне на агитационни материали на сгради, огради, витрини и др., които не са общинска собственост е необходимо писменото съгласие на собственика или управителя на имота.

 Забранява се и използването на общинския транспорт за агитация,а също така,и  на агитационни материали застрашаващи живота и здравето на гражданите, както и безопасността на движението.

 Заповедтта задължана политическите партии, коалиции от партии и инициативни комитети да премахнат агитационните си материали най-късно до 12.10.2014,като при неизпълнението й се налогат санкции съгласно чл.472 от Избирателния кодекс.

 

Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на:секретаря на общината, началниците  на  отдели „ Контролен блок” и „ Екология” при Община Несебър, както и на кметовете на населени места и кметските наместници.

 

 

 

Print Friendly
FacebookСподели