ПП „ Българската Левица“ иска оставка на правителството

ДЕКЛАРАЦИЯ на ПП „БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА”   Искаме оставката на българското правителство поради действията му, легитимиращи незаконното украйнско правителство.   Министър Вигенин на 04.03 2014 посети Киев, с което легитимира непризнатото...
| Източник:

ДЕКЛАРАЦИЯ

на

ПП „БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА”

 

Искаме оставката на българското правителство поради действията му, легитимиращи незаконното украйнско правителство.

 

Министър Вигенин на 04.03 2014 посети Киев, с което легитимира непризнатото почти от никоя страна ново правителство на Украйна. Това правителство дойде на власт след неизпълнение на договореностите, постигнати между опозицията и Янукович, чиито гаранти бяха министрите на  външните работи на Германия, Франция и Полша. То дойде на власт на върха на щиковете. Подкрепяно е от един наплашен парламент, работещ под дулата на оръжията. В това правителство  Вицепремиерът, Министърът на отбраната , Министърът на земеделието , Министрърът на околната среда, Главният прокурор са фашисти!!  Ръководителят на Националния съвет за сигурност е един от учредителите на фашистката партия „Свобода“. Фашисти са на върхови позиции и доминират  сектора за сигурност.

Лидерът на  партия “ Свобода“, Олег Тягнибок, е направил следното изказване: „Грабвайте оръжията, на война с руските свине, германците, еврейските прасета и други боклуци“

 

На 11.03. 2014, при тази напрегната обстановка, България се включи в дрънкането на оръжие, като започна  военноморски маневри съвместно с Румъния и САЩ. Нашето правителство изглежда е готово да ни включи в един военен конфликт срещу Русия – нещо, което дори цар Борис не си позволи.

 

Като капак на всичко правителството чрез устата на министър Вигенин, позовавайки се на международното право, заяви, че няма да признае резултата от референдума в Крим и че отношенията на България към Русия рязко ще се променят, разбирай в негативна посока,  след този референдум. Да говорим за международното право след бомбардировките над Югославия, след Косово, чиято независимост беше призната от правителството на Станишев, след всичко, което става в арабския свят, е меко казано цинично.

 

Ние разбираме желанието на министър Вигенин да стане върховен комисар на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност след Катрин Аштън. Но днес, когато на карта е поставен мира, когато съществува огромна опасност както от гражданска война в Украйна, така и от война между два братски нам народа, когато агресивната политика на европейските Вигенинци докара войната до прага на Европа, ние се нуждаем от бързи и умни решения. От решения, отчитащи интересите на всички страни в конфликта.

 

Очевидно е, че интелектуалният капацитет на нашия външен министър не отговаря на нуждите на времето. Ясно е, че ние се нуждаем от нов министър на външните работи. Но дотолкова, доколкото министър-председателят  нито за секунда не се разграничи от своя външен министър, нещо повече – даде знак, че всички действия на министър Вигенин са съгласувани с него, то той също трябва да си отива. Затова днес ние от ПП „Българската левица“  искаме оставката на правителството. Обръщаме се към всички честни хора, към всички честни депутати: Престанете да подкрепяте това правителство!

 

Това правителство е точно толкова ляво,  колкото новото правителство в Украйна е израз на народния бунт. Това  правителство е едно олигархично правителство, обслужващо интересите на тези, които продължават да ограбват и разсипват България. Това правителство  обслужва интересите не на България, а на чуждестранните си господари. Обръщаме се към онези членове и симпатизанти на БСП, на които все още е мила  лявата идея, които все още милеят за българския народ и българската държава – да се обединим и да помогнем на това правителство да си отиде, за да се върнем към своя път.

 

гр. СОФИЯ                                                                                                19.03.2014 г.

 

Print Friendly
FacebookСподели