ПП «Българската левица»: Управляващите трябва да разберат, че хората искат сами да определят бъдещето си

| Източник:

ПП «Българската левица»: Управляващите трябва да разберат, че хората искат сами да определят бъдещето си и докато това не стане, България ще бъде хвърляна от криза в криза

 

Партия «Българската левица» е силно обезпокоена от продължаващата политическа нестабилност и задълбочаващата се икономическа криза в страната. Парламентарно представените партии очевидно не разбират исканията на хората. Те не могат да проумеят, че изборът на Делян Пеевски беше само повод за нови още по-мащабни протести в цялата страна и че истинската причина за протестите е нетърпимостта на хората да бъдат управлявани повече от задкулисни, икономически групировки. Те не искат да приемат, че на хората им омръзна дневният ред на страната и тона на водената политика да се определят от сблъсъците на криминални структури.

С цел преодоляване на политическата криза в страната ПП „Българската левица” настоява:

1. Правителството да спре нашата и собствената си агония и да подаде незабавно оставка;

2. Парламентът спешно да създаде ново политическо правителство, без смокиновия лист на експертен кабинет, което да реши следните задачи:

- Да подготви и сключи договорите за следващия период с ЕС;

- Да разкрие пред обществото задкулисните играчи, управлявали България през последните години;

- С помощта на прокуратурата да започне операция „чисти ръце“, и то не само за предходното, а и за предшестващите го правителства;

- Да промени Изборния кодекс, като го демократизира така, че да се даде възможност на всички политически тенденции да се проявят. Всички електронни медии да бъдат безусловно задължени да дават равен по време и безплатен достъп до ефир на всички участници в изборния процес.

3. Да организира и проведе нови парламентарни избори през пролетта на следващата година.

Крайно време е управляващите да разберат, че хората искат сами да определят бъдещето си и че докато това не стане, България ще бъде хвърляна от криза в криза.

 

18/06/2013г.

Print Friendly
FacebookСподели