ПОРЕДНО ПРИЗНАНИЕ ЗА НЕСЕБЪРСКАТА „НЕЗАБРАВКА”

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

Фолклорна група „Незабравка” при СОУ”Любен Каравелов” – Несебър с ръководител Андиопа Цветкова и хореограф Десислава Червенкова спечели сребърен медал и грамота при участието си на Десетото юбилейно издание на международния фестивал „Песни и танци без граници”.

 

Фестивалната проява  се проведе в  Свиленград. В нея се включиха 80 индивидуални изпълнители и танцови и певчески групи с над 520 участници от различните фолклорни области на България, както и гости от Турция и Украйна.

Фестивалът започна с фолклорно шествие по улиците на града, което бе поведено от малките „незабравки” от Несебър. На сцената на читалище „Просвета 1870” те се представиха с ревю на автентични български народни носии, както и с джиновско и северняшко хоро. Атрактивните одежди, неподражаемата хореография и перфектното изпълнение предизвикаха огромен интерес и бурни овации.

Съпътстващата програма включваше посещение на средновековната крепост и тракийската гробница край с. Мезек, както и пътуване до Одрин с разглеждане на Музея на здравето и Одринската крепост.

                                                                        Мара МОМЧИЛОВА

Print Friendly
FacebookСподели