Полицията разби наркофабрика

| Източник: Пресцентър РДВР Бургас

В резултат на съвместните действия на служители от група «Наркотици» в сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление – Несебър в жилищен апартамент, разположен в несебърския комплекс «Черно море-2» №49, непосредствено след произвеждане на синтетични наркотици – метамфетамин /пико/ са задържани криминално проявените : Я.Т., 33 годишен от Бургас и 43 годишния Н.Д. от Несебър.

При извършените процесуално-следствени действия в претърсвания апартамент, собственост на Н.Д., е открита и иззета мобилна лаборатория за производство на синтетични наркотици, състояща се от : колба, термометър, газов котлон, фунии, ел. везна и др., както и прекурсори, служещи за производството на метамфетамин / йод на кристали, натриева основа, остатъци от червен фосфор и др./.

Намерено и иззето е още жълтеникаво кристалобразно вещество с тегло около 40 гр, реагирало при извършения полеви нарко-тест на метамфетамин. Претърсен е и ползвания от Н.Д. л.а. «Мерцедес», като е открито и иззето пликче с жълтеникаво кристалообразно вещество / метамфетамин/.

Я.Т. и Н.Д. са задържани за срок от 24 часа. Извършени са допълнителни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, като са разпитани множество лица в качеството им на свидетели по образуваното под прякото ръководство на Несебърска районна прокуратура досъдебно производство.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление – Несебър.

 

Print Friendly
FacebookСподели