Полицейска хроника

На 06.03.т.г. около 11.55 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за опит за телефонна измама, извършен спрямо 81 годишен мъж от с. Горица по схемата «колетна...
| Източник: Пресцентър на МВР Бургас

На 06.03.т.г. около 11.55 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за опит за телефонна измама, извършен спрямо 81 годишен мъж от с. Горица по схемата «колетна пратка с лекарства от чужбина» – в резултат на бързите полицейски действия около 15.00 ч. в близост до дома на възрастния мъж е задържан 37 годишния И.К. от Бургас, който се придвижвал с л.а. «Дачия Лоджи» – такси, с бургаска регистрация.

При извършения личен обиск в И.К.  открита найлонова торба със сумата от 1 450 лв., предадена му малко по-рано от 81 годишния мъж. И.К. е задържан за срок от 24 часа, като в резултат на проведените процесуално-следствени действия / разпити на свидетел, оглед на веществени доказателства, разпознаване на лице, привличане и разпит на обвиняем/, на И.К. е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража» за срок от 72 часа. Констатирано е, че И.К. е взел и сумата от 3 500 лв. от 78 годишен помориец, станал жертва на телефонна измама на 02.03.т.г. по схемата «роднина, пострадал след взрив на газова бутилка». Работата по документиране на престъпната дейност на И.К. продължава.

…………………………………………………………………….

На 08.03.т.г. около 16.00 ч. в района до интернет зала «Странет», разположена на несебърската улица «Еделвайс», служители от Районно управление «Полиция» – Несебър спрели за полицейска проверка 21 годишния Т.М. от Несебър, като намерили и иззели две полиетиленови пликчета със суха зелена тревна маса / марихуана/. Т.М. е задържан за срок до 24 часа. По  случая  е  образувано бързо полицейско производство.

……………………………………………………………….

На 06.03.т.г. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение от 70 годишен несебърлия за това, че станал жертва на измама от двама непознати, посетили го в дома му, единия от които се представил за магазинер в магазин за бяла техника в Слънчев бряг. Непознатите го въвели в заблуждение, обещавайки му, че срещу внасяне на капаро в размер на 3 000 лева, ще може да закупи 10 климатика.  Несебърлията дал парите на трети мъж, представил се за таксиметров шофьор, който дошъл на адреса по поръчение на «магазинера». По случая в Районно управление «Полиция» – Несебър е образувано досъдебно производство.

………………………………………………………………………

На 08.03.т.г. около 08.50 ч. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение от 27 годишна несебърлийка за това, че от магазин за продажба на плодове и зеленчуци, разположен на ул. «Дюни» в Несебър, чрез срязване на две метални халки, е извършена кражба на сумата от 120 лв. на монети. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

Print Friendly
FacebookСподели