Пожар изпепели конюшня и три коня, спряха го „на прага“ на комплекс в Слънчев бряг

| Източник: NEWS.BG

news.bg

Сериозен пожар избухна в гориста местност край Слънчев бряг. Сигналът в Районното управление-Несебър е получен около 14.14 часа. Огънят е възникнал в гориста местност, разположена край „Ханска шатра“, съобщават от полицията в Бургас.

По първоначални данни пламъците обхванали голяма площ сухи треви и храсти. Първоначално към мястото били изпратени две пожарни коли с шестима огнеборци, но впоследствие към тях се присъединили още четири противопожарни екипа от Несебър, Бургас и Поморие.

Малко преди 17.00 часа огънят е локализиран. Изгорели са приблизително 150 декара сухи треви и храсти. Пожарът се бе прехвърлил към намираща се в близост до „Ханска шатра“ конюшня. Огънят изпепелил три коня и паркиран лек автомобил. Разположените в близост сградите на комплекс „Съни Бийч Хилс“ не са засегнати. Усилията на огнеборците бяха насочени именно към предотвратяване преминаването на огъня към комплекса.

По-рано пред News.bg говорителката на полицията в Бургас Цветелина Рандева обясни, че огънят е бил локализиран, но впоследствие отново се е разразил и нещата са излезли извън контрол.

Локализирането на огъня бе затруднено от високите температури и силния вятър.

В борбата със стихията участваха служители на Държавно горско стопанство – Несебър, Община Несебър и доброволчески отряд.

В района има силно задимяване.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщават, че заради пожара временно е ограничено движението по първокласния път Варна – Бургас, в района след Слънчев бряг, в посока Варна, при местност „Ханска шатра“. Огънят е в близост до пътя.

Въведен е обходен маршрут по път Слънчев бряг – Тънково – Оризаре -  Дюлински проход – Варна.

От Пътната агенция и пътна полиция призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, както и да не предприемат рискови маневри.

=========================

Огън на къмпингуващи запалил пожара край Несебър

07.08.2015,
news.bg
пожар © БГНЕС

архив

Пожарът край Слънчев бряг вероятно е предизвикан от запален от къмпингуващи огън. На около 50-60 метра от паркинга на ресторант „Ханска шатра“ са открити огнище и останки от запален огън. Имало и следи от пресни хранителни продукти, съобщават от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Спрете с летящите фенери, призовава агенцията по горите
Още…

Припомняме, сериозният пожар в гориста местност край Слънчев бряг избухна вчера в ранния следобед. Пламъците обхванаха голяма площ сухи треви и храсти. Огънят бе локализиран малко преди 17.00 часа. Погасяването и локализирането бяха изключително затруднени от високите температури и силния вятър. Имаше опасност пламъците да засегнат намиращите се в близост сгради на комплекс „Съни Бийч Хилс“.

Силното задимяване стресна туристите и местните хора.

От полицията поясняват, че вследствие на пожара изцяло е изпепелена дървена едноетажна постройка, приспособена за конна база. Тя е разположена в местността „Бостанлъка“. При извършения оглед са открити изцяло обгорени шест коня, л.а. „Мерцедес С 180″, с бургаска регистрация, автокаравана и каруца. Те са собственост на 40-годишен мъж от Сливен.

Print Friendly
FacebookСподели