Подозирате ли,че далечния Тайван е около всички нас ?

| Източник: Тайвански Търговски Център, София

Външната търговия на Тайван е достигнала рекордните 313.84 млрд долара  през 2014, отразявайки увеличаващото се глобално търсене за местна електроника, машиностроене, и транспортно оборудване.

С продукти от Тайван не само ще бъдете по – тясно свързани със света, но ще работите по – умно, ще се движите по – бързо и ще живеете по – здравословно.

Тайван е държава с малко на брой, но сравнително заможно население. Политически стабилна е. Не ръководи и не оформя международните отношения и така лесно и често бива пренебрегвана. Но източно – азиатският остров с 23 млн население е звено от решаващо значение за глобалната високотехнологична индустрия.

След десетилетия работа в сферата на аутсорсинга, тайванските high – tech фирми знаят, че вече не могат да разчитат на договори с чужди оригинални дизайнери. Това е вече история. Тайван вече стои стабилно и сама – от домашни уреди, осветление, стоки за домашно преустройсво, електроника, машиностроене – до продукти от културната индустрия.

Някой ден може да имате възможността да посетите тази красива страна и да отделите време да се насладите на всяка изненада, на която се натъкнете там. Все пак вие може би вече “живеете в Тайван” с начина си на живот, заобиколен от гениално изобретени стоки от този топъл и дружелюбен остров.

Има голям шанс повечето ви уреди да са били произведени в Тайван. Вече десетилетия Тайван произвежда практични стоки за офиса, кухнята, банята и гаража ви. С напредването на технологичния прогрес там се създават по – умни джаджи, които правят  живота ви по- лесен и удобен.  “Умните” уреди вече са тенденцията на бъдещето в развитието на индустрията.

Тайванските марки са напълно подготвени да приемат това с отворени обятия и да се преборят за една по – важна роля в света.

Уредите, които използвате в дома си, може да не ви изглеждат толкова атрактивни като иновативната и модерна технология на смартфоните и мобилните компютри, но определено не бихте живяли удобно без тях.

Уредите и аксесоарите за осветление са традиционен и силен експортен отрасъл за Тайван. Големи островни компании не само произвеждат части за интернационални компании, но имат и собствени силни марки, създаващи отлични  решения от ЛЕД крушки до светлинни източници за индустриални и домашни цели.

В допълнение към стабилния капацитет за предлагане, тайванските осветителни продукти са известни  с напредналата си технология и с това, че са по – силни, по – издръжливи, по – енергоспестителни и с отличаващ се дизайн.

Всички тайвански продукти, независимо от индустрията, притежават характеристики, чрез които изпъкват – лесно и бързо инсталиране и пускане в експлоатация например. В допълнение много от тези стоки  са признати от голям брой международни сертификати за качество.

Други от тях като сувенирни изделия, опаковачна хартия, украшения за дома, кухненски купи и прибори са естетически интересни и забавни за домакинството, същевременно демонстрирайки потенциала на Тайван в областта на дизайна и занаятите.

Медицинските подобрения удължават средностатистическата продължителност на живота навсякъде по света и повишават качеството му.  Тайванските заводи добиват конкурентно предимство, комбинирайки технология с философията  “Човешкият организъм е отправната точка”, за да създадат по – качествен краен продукт.

Тайванските фирми са изключително опитни в области като материали, електроника, системна интеграция и дизайн. Всички продукти трябва да преминат стриктна инспекция и контролни тестове, за да им бъде позволено да се продават по света. Фирмите се представят изключително добре на международния пазар, печелейки награди за иновативност и дизайн. Дори категории стоки като медицинско оборудване и персонални здравни продукти – всички получават отлични отзиви, печелейки сърцата на специалисти и обикновени потребители.

Вие може даже да не знаете, че сте щастлив потребител на тайвански продукти. С включването на лаптопа си, сърфирайки в интернет или  отговаряйки на обаждане има голям шанс вече да се възползвате от иновативните тайвански технологии.

Десетилетия наред Тайван се концентрира върху информационните технологии – от областта на персоналните компютри, смартфоните, устройства за съхранение на данни, широколентово оборудване, мултимедия – от острова са на върха на класациите по света. Международните медии и изследователските институти от дълго време признават превъзходството на тайванските компании.

Преобладаването на мобилни компютърни устройства промени начина, по който използваме интернет и доведе до развитие в съхранението на данни, сърфирането в мрежата и онлайн продуктите. Тайван се справя отлично с производството на тези продукти и е невъзпятият герой зад глобалната размяна на информация. Независимо дали използвате мобилно устройство или настолен компютър ще имате нужда от първокласно мрежово оборудване, за да се свържете с интернет.

Тайван стои над останалите в областта на мултимедията. Все още е важен източник на тв тунери, декодери, прожектори и много други уреди във сферата на развлечението.

Сравнително голяма част от световните USB флаш устройства, удобно средство за пренос на данни са създадени от Тайвански продавачи. Една тайванска компания дори предлага мобилен телефон с вградено back – up  устройство за съхранение на данни при спешни случаи, отличавайки се от останалите обикновени телефони.

Print Friendly
FacebookСподели