Подкрепа за Стилиян Петров

 Агенция „Фокус“ След множество изследвания в бирмингамска болница стана ясно, че капитанът на българския национален отбор по футбол и на английския Астън Вила – Стилиян Петров е болен от левкемия....
| Източник: Агенция "Фокус"

 Агенция „Фокус“


След множество изследвания в бирмингамска болница стана ясно, че капитанът на българския национален отбор по футбол и на английския Астън Вила – Стилиян Петров е болен от левкемия. Новината шокира футболните фенове и предизвика вълна от реакции, както в българското, така и в английското общество.
Стилиян Петров имал температура по време на последния мач на неговия отбор срещу Арсенал миналия уикенд. След почти седмица изследвания, лекарите са определили тази диагноза. Левкемията е рак на белите кръвни телца, симптомите на болестта включват бледа кожа, умора, задух и податливост на инфекции. Острата левкемия, от която е болен Стилиян Петров, налага незабавно лечение и прогресира бързо и агресивно.
Си Ен Ен: Стилиян Петров благодари на феновете си за подкрепата

Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров махаше с ръка от трибуните на стадион „Вила Парк”, докато фенове му показваха подкрепата си ден, след като беше разкрито, че той страда от остра форма на левкемия, предава Си Ен Ен. 32-годишният полузащитник, който ще започне лечението на заболяването си в болница в Лондон в понеделник, наблюдаваше мача на Астън Вила с Челси.
Появата му дойде след изявление на сайта на Западен Мидландс, в което той благодари на всички за подкрепата, която е получил през изминалите 24 часа.

„Спортал Аустрелия”: Стилиян Петров се оттегли от футбола след получена диагноза за рак

Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров заяви пред българска медия, че се оттегля от футбола, за да се фокусира върху борбата си с рака, предава „Спортал Аустрелия”.
Астън Вила обяви в петък, че българският футболист има диагноза остра форма на левкемия.
Петров обаче заяви, че ще се бори за живота си пред българско издание.
Той добави, че е изпитвал странно главоболие по време на първото полувреме от мача на Астън Вила с Арсенал миналия уикенд, при който отборът му загуби.
Това, което първоначално е изглеждало треска, по-късно беше диагностицирано като остра форма на левкемия.
„Изгубих енергията си рано по време на второто полувреме и това беше много необичайно за мен”, заяви Петров.

„Гълф Таймс”: Капитанът на Астън Вила се оттегля от футбола след диагноза за остра левкемия

Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров заяви, че се оттегля от футбола след като получи диагноза остра форма на левкемия, съобщава вестник „Гълф Таймс”.
„Няма повече футбол, това е краят”, заяви 32-годишният българин в телефонно интервю пред български вестник.
„Започвам битката за живота си и ще се боря”, е добавил той.
В петък Астън Вила обяви, че капитанът е получил диагноза остра левкемия.
Петров заяви, че благодари на всички за посланията на подкрепа, които е получил след новините за заболяването си.
„Искам да благодаря на всеки по света”, добави Петров, който ще започне лечение в понеделник в лондонска болница.
Неговият колега в спорта и нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов призова футболните фенове да се молят за Петров.

Би Би Си: Стилиян Петров получи бурни овации на стадион „Вила Парк”

Фенове отдадоха почит на емоционалния капитан на Астън Вила Стилиян Петров, който гледаше мача с Челси от трибуните на стадион „Вила Парк“, предава Би Би Си. Ден по-рано Петров получи диагноза за остра форма на левкемия.
Негови поддръжници го аплодираха бурно, а играчи и от двата отбора носеха тениски, на които пишеше: „подкрепа за Стан”.
Бившият клуб на Стилиян Петров Селтик междувременно обяви, че ще повтори жеста в неделя.
32-годишният Петров, който ще започне лечение в понеделник, заяви, че футболът ще „седне на задната седалка за малко”.
В 19-ата минута от мача, избрана, защото съвпада с номера на фланелката на Петров, целият стадион застана прав и го аплодира, скандирайки името му.
Петров заяви преди мача, че е добил сили от скорошната битка на Фабрис Муамба, след като играчът на Болтън претърпя сърдечен удар по време на игра на 17 март.
Българинът заяви, че е видял снимка, която Муамба е поискал семейството му да публикува в социалната мрежа „Туитър”. На нея той седи изправен в легло в лондонска болница.
„Видях снимка, публикувана вчера от Фабрис Муамба, моя колега играч, и тя ме вдъхнови, както и цялата подкрепа в последните 24 часа”, заяви Петров.
„Бих искал да благодаря на всички хора, които ме подкрепиха с посланията си. Подкрепата беше изумителна и аз я оценявам много”, добави той.
„Това е трудно време за семейството ми и за мен самия и моля хората да уважат личното ми пространство”, каза още Петров.

Футбол: Стилиян Петров може и да не прекрати кариерата си, според агента му
Агентът на Стилиян Петров Стивън Хюз заяви пред „Sky Sports”, че капитанът на Астън Вила и на българския национален отбор по футбол няма да слага край на активната си футболна кариера, въпреки че e болен от остра левкемия.
Стилиян Петров заяви, че ще сложи край на кариерата си и ще води битка за живота си, агентът му обаче отрича информацията.
„Не е вярно, че Стилиян е казвал, че ще се отказва от футбола. Това, което каза, е че вече води битка за живота си и ще се бори, за да се възстанови“, казва Хюз пред Sky Sports.

Футбол: Стилиян Петров ще подкрепя Астън Вила срещу Челси на стадиона с цялото си семейство
Капитанът на България и Астън Вила Стилиян Петров пристигна на стадиона в Бирмингам преди днешния мач между неговия тим и Челси само 24 часа, след като разбра, че е болен от остра левкемия.
Заболяването на българина бе открито след рутинни прегледи, след като той се оплака, че не се чувства добре след мача на Вила с Арсенал през миналия уикенд, загубен от бирмингамци с 0:3. Петров и ще подкрепи своите съотборници в днешния мач със „сините“ на „Вила Парк“, който започва в 17:00 часа българско време. Българинът пристигна на стадиона с цялото си семейство – съпругата му Паолина и двете им деца.
Очаква се феновете на Астън Вила да започнат с подкрепата си към нашия играч още от самото начало на мача, а кулминацията ще бъде в 19-та минута на срещата. Петров започва лечение в понеделник в клиника в Лондон.

Агенция „Фокус”
Стойчо Младенов: Щастлив съм, че имам уважението на човек като Стилиян Петров

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов излезе със специално съобщение в подкрепа на капитана на българския национален отбор Стилиян Петров. Съобщението бе публикувано на официалната страница на ЦСКА:
„Армейци, изказвам абсолютната си съпричастност към Стилиян Петров, в този кошмарен за него и всички нас момент. В кариерата му на футболист винаги съм бил близо до него, не само като треньор, а и като личност и приятел. Така ще бъде и занапред. Знам, че светът подкрепи този достоен млад човек, но искам да му кажа, че неговото присъствие близо до мен винаги ме е карало да се чувствам горд от факта, че съм спечелил уважението на човек като Стилиян Петров.
Бързо оздравяване, Стилияне! Искам да знаеш, че не си сам в тази трудност, пред която си изправен, но знам, че заедно ще я преодолеем“, се казва в личното съобщение на Младенов.

Агенция „Фокус”
Българският футболен съюз и Професионалната футболна лига подкрепиха Стилиян Петров

Българският футболен съюз и Професионалната футболна лига изразиха подкрепа към Стилиян Петров след новината за тежкото му заболяване.
В изявление на официалния сайт на БФС се казва: „Като голям мъж и професионалист, какъвто винаги е бил, капитанът на Астън Вила и националния отбор на България намери сили да информира лично д-р Михаил Илиев за диагнозата, която му бе поставена. Подробностите за онова, което предстои на Стилиян, ще бъдат съобщени от лекарите в Англия. Българският футболен съюз призовава всички почитатели на футбола и спорта да подкрепят Стилиян и да се молят за бързото му оздравяване. Нека всички да застанем зад Стенли в тази битка и да демонстрираме уважение към личния му живот, за да му дадем спокойствието, от което се нуждае в този момент. Нека да вярваме в оптимистичния изход и да се надяваме скоро отново да видим нашия капитан на терена“.
От името на треньорския щаб на националния отбор и на всички национали селекционерът Любослав Пенев също изразява подкрепата си за Стилиян и призовава за спокойствие.
„Да запазим спокойствие и да се въоръжим с търпение до другата седмица, когато ще има повече яснота за състоянието на Стилиян. Треньорите и футболистите от националния отбор сме готови да му помагаме с каквото можем и вярваме в скорошното му оздравяване“, заяви Любослав Пенев, пред официалния сайт на Футболния съюз.
Стилиян е спечелил много битки, ще спечели и тази, завършва изявлението на БФС.
Българската Професионална Футболна Лига изрази подкрепа за капитана на националния отбор Стилиян Петров и семейството му. Официалното събщение на английския клуб покруси всички колеги на Стилиян, цялото футболно семейство, родната и световната общност.
„Професионалните футболисти от България, всички клубни ръководители и служители, обединени от БПФЛ, ще стикат палци всеки ден, докато Стилиян спечели най-важната битка в своя живот. Сигурни сме, че големият капитан от футболния терен и голям човек извън него знае как да надвие коварното предизвикателство на съдбата. Призоваваме всички да покажат респект и съчувствие в най-важните дни на Стилиян Петров. Нека любовта на хората и божията помощ закрилят българския капитан до окончателния успех в лечението“, се казва в официално изявление от Професионалната футболна лига.

bTV
Д-р Михаил Илиев: Стилиян ще се лекува в най-добрата лондонска болница

Докторът на националния отбор по футбол д-р Михаил Илиев разказа в предаването „Тази събота“ по bTV за разговора си със Стилиян Петров, за който стана ясно, че е болен от остра левкемия. Илиев разкри още и подробности за клиниката, в която ще се лекува Петров.
„Той постъпва в лондонска клиника, която ние сме разучили. Това е водещата клиника в Европа, която работи с Американския хематологичен институт, който е специализиран в изследването и лечението на този тип сериозни болести. Надяваме се, че ще е добре“, каза Илиев за болницата.
„Психически Стилиян беше много хладнокръвен, спокоен, какъвто е и на терена. Каза ми „Знам какво ми предстои – една много сериозна битка за моя живот“, а ние искаме да му ръкопляскаме на финала на този мач“, каза още Илиев.
Лекарят на националния отбор каза, че заболяването е дошло страшно изненадващо за всички.
„В последните му изследвания, преди да стане ясно за болестта, нямаше абсолютно нищо, което да безпокои. Просто това се появи най-изненадващо. Такива елитни спортисти редовно са подложени на изследвания, точно кръвни изследвания, но явно е имало да става. Въпросът е да се оправи“.

bTV
Футбол: Стилиян Петров не искал мачът с Челси да се отлага, започва лечение в понеделник

Мениджърът на Астън Вила – Алекс Маклийш обяви, че възпитаниците му ще направят всичко възможно, за да победят Челси в днешния мач от 31-ия кръг на Висшата лига, а успехът ще бъде в чест на капитана Стилиян Петров, предаде бТВ. Шотландецът каза, че е обмислян вариант за отлагане на двубоя със „сините“, но Петров е настоял срещата да се проведе.
Българският национал има остра левкемия и ще започне лечение в понеделник.
“Убедени сме, че болестта е открита в ранен стадий. Стан ще получи най-доброто лечение. Говорих с него. Той се държи мъжки, което е типично за него. Притеснява се как болестта му ще се отрази на неговото семейство”, заяви Алекс Маклийш.
“Заради състоянието му след мача с Арсенал, аз знаех, че Стилиян ще премине допълнителни прегледи. Днес клубният лекар ми каза, че няма да мога да разчитам на Петров за мача с Челси. Докторът очакваше да получи резултатите от прегледите”, допълни шотландският специалист.
“Играчите ще бъдат мотивирани и ще направят всичко по силите си, за да спечелят мача с Челси заради своя капитан. Стилиян ще бъде вдъхновение за момчетата и съм сигурен, че самият той ще се надява на успех на тима. Знам, че някои от футболистите ми вече си разменят съобщения от сорта: Да го направим за Стан. Без съмнение, всеки един от тях ще се раздаде докрай в утрешния мач”, каза мениджърът на Астън Вила.
Феновете на Астън Вила вече обявиха, че ще организират ден на Стилиян Петров.

Футбол: На английски стадион ще се веят български знамена в подкрепа на Стилиян Петров
Английският футболен отбор Астън Вила организира подкрепа за капитана на тима Стилиян Петров, съобщиха английски медии. Българинът е с диагностицирана остра форма на левкемия. Клубът помоли феновете си за 60-секунди овации за Стенли в 19-ата минута на мача с Челси. Избраната минута е символична, тъй като 19 е номерът на фланелката на 32-годишния халф.
Привържениците на тима още от вчера се организират да посетят днешния мач с Челси на “Вила Парк” облечени с фланелки на Стилиян Петров и да носят български знамена. Планирани са и други мероприятия в подкрепа на Петров.

„Гардиън”: Ранното лечение е жизнено важно за шансовете на Стилиян Петров за възстановяване
Ранното лечение е жизнено важно за шансовете за възстановяване на футболиста Стилиян Петров докато той преминава през лечение за остра левкемия, заяви експерт. 32-годишният капитан на „Аштън Вила” бе диагностициран с болестта, след като разви треска след края на мача с „Арсенал” в събота, пише „Гаридън”.
Професор Крис Бънс, директор на Центъра за изследвания на левкемия и лимфома заяви, че това състояние не е често идентифицирано в млади пациенти. Във Великобритания около 200 души годишно в тридесетте си години са диагностицирани с болестта.
Професорът заяви: „32 е определено ранна възраст за развиване на остра левкемия. Състоянието е много по-често сред хората на възраст между 60 и 70 години. Тъй като това е особено рядко срещано за тази възраст, то не бива диагностицирано достатъчно бързо. От решаващо значение за Стилиян ще бъдат здравната култура в средата на професионалния футбол и помощта на медицинския екип. Колкото по-рано започне лечението, толкова по-големи са шансовете за оцеляване”.
По неговите думи, той ще може да бъде подложен на по-агресивна терапия, тъй като е по-млад. Добрата му физическа форма също ще бъде в плюс за лечението му.
„Много младите пациенти често се възстановяват напълно. Въпреки това, степента на преживяемост на хората в техните 60-те години е ужасяваща. За пациенти на средна възраст преживяемостта е 40-45%. Има всички възможности Стилиян може да се върне като напълно здрав човек. Той със сигурност е достатъчно млад, за да се възстанови напълно”, заяви професорът.
Професор Бънс добави, че лечението на Петров ще зависи от вида на остра левкемия, което предстои да се уточни, въпреки че той най-вероятно ще се подложи на химиотерапия. Тежките случаи се нуждаят от трансплантация на костен мозък, допълни той.

Би Би Си: Капитанът на „Астън Вила” Петров в болен от остра левкемия
В капитана на английския футболен отбор от Бърмингам „Астън Вила”, българския полузащитник Стилиян Петров е диагностицирана остра форма на левкемия, съобщава Би Би Си.
32-годишният капитан е почувствал неразположение след мача срещу лондонския отбор „Арсенал” на 24 март.
„Искаме да вярваме, че скоро ще узнаем подробности за диагнозата, а през това време ще подкрепяме семейството на Стилиян и се надяваме на по-бързо подобряване на неговото състояние,” се отбелязва в официално заявление на интернет сайта на „Астън Вила”.

БНТ
Бойко Борисов: Пожелавам кураж на Стилиян Петров

Пожелавам кураж на Стилиян Петров. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Панорама” на БНТ по повод информацията, че футболистът е болен от левкемия. „Пожелавам му кураж-много хора са преодолели подобна болест и той ще се справи. Той е гениален футболист, спортист. Пожелавам му успех, всички сме с него.“, каза премиерът.

Агенция „Фокус”
Борислав Михайлов: До Стилиян съм в този труден момент, вярвам, че ще се оправи

„Винаги ще бъда до Стилиян, подкрепям го с цялото си сърце в този труден момент“, заяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, предаде сайтът на централата. „Готови сме да помогнем с каквото можем, но сега най-важното е да запазим спокойствие и да изчакаме лекарите в Англия да се произнесат за лечението. Вярвам, че всичко ще бъде наред, защото Стилиян е мъжко момче и е доказал, че умее да печели битки“, допълни Михайлов.

Агенция „Фокус”
Футбол: Сайтът на ЦСКА също подкрепя Стилиян Петров

Сайтът на бившия отбор на Стилиян Петров ЦСКА публикува специален материал, с който изразява подкрепата си към българина. Ето и съобщението:
„Заедно за Стилиян Петров!
Изключителната тежката новина дошла преди броени минути от Англия за поставената диагноза „левкемия” на капитана на националния ни отбор Стилиян Петров, потресе всички в клуба ни, както и, сигурни сме цяла България. Като клуб, на който той е дал много, ние ще окажем пълна подкрепа и всякакво съдействие по време на лечението му. Силно вярваме, че Стилиян ще спечели и този важен мач, пред който го изправя съдбата. Силният му дух, прекрасните му човешки качества и любовта му към играта, го превърнаха в любимец на всеки почитател на футбола.“

Бившият клуб на Стилиян Петров – Селтик: Ще се справиш
Бившият клуб на Стилиян Петров Селтик също изрази подкрепата си към българина и новината за неговата болест – левкемия, предаде „Дейли Мейл”, позовавайки се на информации в сайта на шотландския клуб. Настоящият мениджър на отбора Нийл Ленън, който съотборник на Петров при престоя му в Селтик каза, че новината е шокираща.
„Ние стоим зад него и семейството му. Всички в клуба са шокирани. Изразяваме подкрепата си и искаме да знаеш, че не си сам по този път. Сигурни сме, че ще се справиш”, пише Ленън.
Помощниците му Алан Томпсън и Йохан Мялби, който също играеха със Стилиян в Селтик пожелаха на българина бързо оздравяване и късмет.

Играчите в Англия за Стилиян Петров: С теб сме
Новината за болестта на българския капитан на Астън Вила Стилиян Петров се разпространи бързо в социалните мрежи. Доста от играчите, веднага изразиха подкрепата си към полузащитника и му пожелаха скоро отново да е на терена, предаде „TheSun”. Съотборникът му в Астън Вила Дарън Бент каза: „Тъжна новина за нашия капитан Стан Петров. Надявам се да оздравее бързо. Всички сме с него и семейството му”.
„Тъкмо видях новината. Това ужасно. Петров е един от най-добрите хора на футболния терен. Мислим за него”, написа Джърмейн Джинас.
Полузащитникът на Тотнъм Том Хъдълстоун също изрази подкрепата си към Стилиян.
„Всички мислим за него. Футболът отново страда”.

Агенция „Фокус”
Стилиян Петров е болен от левкeмия

Стилиян Петров е болен от левкемия, това съобщи официалният сайт на неговия клуб – Астън Вила. Това стана ясно днес след множество изследвания в бирмингамска болница. Капитанът на българския национален отбор и английския Астън Вила е имал температура по време на последния мач на неговия отбор срещу Арсенал миналия уикенд. След почти седмица изследвания, лекарите определиха тази диагноза.
Левкемията е рак на белите кръвни телца. Симптомите на болестта включват бледа кожа, умора, задух и податливост на инфекции. Острата левкемия, която е застигнала българина, налага незабавно лечение и прогресира бързо и агресивно.

Print Friendly
FacebookСподели