Пилот се заключи в тоалетната, предизвиква масова паника в самолета

| Източник: Александър Манчев

 

            Пилот на авиокомпанията Chatauqua Airlines изпадна в крайно неловка ситуация, след като се заключи в тоалетната на самолета, съобщава БТА. Машината е изпълнявала курс от Северна Каролина до щата Ню Йорк и малко преди да предприеме кацане, командирът решил да посети тоалетната, но за зла участ вратата заяла и той останал вътре. Опитал с викане и блъскане и така привлякъл един от пътниците, когото упълномощил да влезе в пилотската кабина и да информира другите членове на екипажа какво го е сполетяло.

Вторият пилот обаче решил, че пътникът се опитва да проникне при него с терористични намерения и неопитният летец дори забелязал, че човекът говори с близкоизточен акцент. Той своевременно информирал наземните служби, като диспечерите отдолу му наредили да приземи самолета незабавно, докато те междувременно изпращат полицейски, антитерористични и пожарникарски екипи.

За щастие, масовата паника отшумяла на момента, защото командирът най-сетне успял да се освободи от тясната тоалетна и успокоил пътниците и диспечерите, че терористични заплахи няма.

 

Източници: БТА, актуално.ком

Print Friendly
FacebookСподели