Петокласник от Несебър е четвърти в националната ранг-листа по тенис на корт за юноши до 12 г.

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

 

     Мартин Станчев е 5-класник в СОУ”Любен Каравелов”- Несебър и умело съчетава учението с участие в държавни и международни турнири по тенис за юноши до 12 г.В момента той е четвърти в националната ранглиста.Състезава се както индивидуално, така и на двойки,заедно със Симон Антони Иванов.Мартин е състезател на тенис клуб ”Нефтохимик” и тренира под ръководството на своя баща Станислав Станчев.

     През последния месец той взе участие в няколко турнира,където завоюва куп медали.На държавния турнир по тенис „Пролет 2012” в Пазарджик в играта на двойки Мартин се окичи със сребърен медал.С бронзов медал в единичните игри и сребро и купа на двойки приключи участието си в държавния турнир „МАИ-ГРУП 2012”, организиран от ТК”Албена”- Пловдив.

     В държавния турнир по тенис на кортовете на ТК”Черно море-Елит”-Варна Мартин завърши на трето място индивидуално.Заедно със Симон Антони Иванов спечели златните медали в играта на двойки след изключително оспорван финал срещу тандема Данко Йорданов&Ивайло Керемедчиев.

     На международния турнир „IZIDA CUP 2012”,проведен в Добрич Мартин и Симон завоюваха бронзовите медали на двойки.

==============================================

ПЪРВЕНЦИ В ТЕНИСА НА МАСА

Несебърският отбор по тенис на маса се класира на първо място в Държавното първенство в зона “В” Югоизточна България

 

   Тимът  на Спортен клуб по тенис на маса /СКТМ/-Несебър в състав: Станислав Въляров,Тони Николов,Иван Захариев и Йордан Караколев зае първото място и спечели правото да се яви на квалификации в следващата “Б” категория на първенството.

   В първенството,което се проведе в Стара Загора,участваха 14 отбора,а несебърските представители спечелиха безапелационно и трите си срещи в предварителната група.Във финалния кръг по същия начин те се наложиха и над отборите на “Торнадо” 1 и 2 от Стара Загора и СКТМ-Хасково.

                                                   Максим МОМЧИЛОВ

Print Friendly
FacebookСподели