Пейко Янков:За мен е висока чест да Ви поздравя по случай Деня на народните будители

| Източник:

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС                                                                                                                          по случай 1 ноември  - Денят на българските будители                                                                              

Всяка година отбелязваме 1 ноември в духа на преклонение пред поколения наши предци, които с делото си на просветители, книжовници и будители направиха така, че възраждащият се национален дух, стремеж към образование и книжовност да намерят израз в сплотяване на несебърската общност, с памет за историята и традициите ни и почит към своето минало.

Нека в днешния ден се огледаме край нас и погледнем с още по-голямо уважение тези хора, които полагат усилия, за да крепят културния и просветния дух на хората от нашата община. Те са около нас и творят, обучават и възпитават децата ни, формират ги като личности.

Затова, нека се поклоним преди всичко на несебърските учители, да им благодарим за изпълнението на мисията, на която са се посветили.

Да се преклоним и пред всички светли личности и пазителите на българската духовна и културна традиция в несебърския регион.                                                                                                                                                              Не е възможно да се изброят имената на всички несебърски будители, но нека помним и пазим богатото ни културно-историческо наследство,известно в цял свят и под егидата на ЮНЕСКО.

За мен е висока чест да Ви поздравя по случай Деня на народните будители- 1 ноември.                                                                                                                                                             Нека заедно всички да продължим делото на будителите, да съхраним родолюбието, да построим оня мост, по който нашите деца да пренесат знанията и ценностите, наследени от нашите предци, в бъдещето.

Честит празник на всички, които се чувстват продължители на традицията!

И на жителите на Кошарица,за които 1 ноември е празник на селото!

                                                                    С уважение:  Пейко ЯНКОВ-председател                                                                                                                    

                                                                   на групата съветници от местна коалиция

                                                                „Свободен избор за либерална алтернатива”-                                             

                                                                                                                      град Несебър                    

——————————————————————————————-

                                                                                                          

                                         

 

Уважаеми избиратели от Община Несебър,

Благодаря на всички, които подкрепиха с вота си листата на местна коалиция „Свободен избор за либерална алтернатива”,на която имах високата чест и привилегия да бъде водач.

Благодаря сърдечно на всички наблюдатели и застъпници, които от името на коалицията следяха за законността в изборния ден  по секции и благодарение, на които СИЛА е №1 в град Несебър.

Убеден съм, че тези усилия тепърва ще се увенчаят с успех, защото чрез СИЛА,каквото е абревиатурата на коалицията, положихме едно начало, една стабилна основа, създавайки платформа, чрез която тепърва много хора ще намерят място и ще открият възможност да развиват идеите си в личен и в обществен план.

В предизборното ни обръщение бе заявено,че за нас почтеното управление означава:

-принципи, от които не се отстъпва                                                                                                         -решения, които се заявяват публично и се изпълняват

-действия, които са открити и разумни                                                                                             -контрол, който е реален и безкомпромисен.

Целта ни е превръщането на Общинския съвет в още по-действен орган на местното самоуправление.

И ние ще я следваме.

Групата на съветниците ни ще работи системно и последователно за защита на жизнените и икономическите интереси на жителите на  общината.

Гарантираме ,че  вашият глас винаги ще се чува в Общинския съвет.

                                                                                                                 Пейко ЯНКОВ-

Print Friendly
FacebookСподели