Партия “Българската левица” настоява проведените парламентарни избори на 12 май 2013г. да бъдат касирани

| Източник:

Партия „Българската Левица” призовава Централната Избирателна комисия незабавно да анулира проведените парламентарни избори и се обявява за насрочване на нови парламентарни избори, които да бъдат проведени при всеобхватно международно наблюдение в цялата страна. Нечуван скандал е, че в една държава-членка на Европейския съюз се провеждат избори, които протичат много по-лошо отколкото в т. нар. диктатури в Африка или Азия.

Изборите в България бяха съпроводени от измама, фалшификации и купуване на гласове. 350 000-те фалшиви бюлетини, които прокуратурата в сътрудничество с ДАНС иззе в навечерието на изборите, са само върха на айсберга.

Резултатът на партия „Българската Левица” е един подправен резултат. В протоколите на много избирателни секции липсват гласовете, подадени от членовете и симпатизантите на партията. Друга голяма част от бюлетините за БЛ са обявени за невалидни. Беше осуетен достъпа на някои от представителите на партията при отчитането на изборните резултати, като на същите беше отказано и копие от протоколите на секционните комисии.

Партия „Българската Левица” подкрепя протестите на извънпарламентарната опозиция. Представените в Народното събрание четири политически сили са избрани не с демократична легитимация, а с лъжа и измама. Без значение какво правителство ще се състави, то няма да отрази реалните политически съотношения в страната.

В случай, че Българската социалистическа партия предприеме стъпки за образуване на правителство с крайно националистическата партия „Атака”, на Партията на Европейските социалдемократи, чийто председател е Сергей Станишев, може само да бъде препоръчано, веднага да изключи БСП. За европейската социалдемокрация образуването на коалиции с расисти и крайни националисти винаги е било една забранена червена линия.

Партия „Българската левица” призовава Европейската комисия и другите европейски държави да не признават изборните резултати в България. Чрез своето членство в Европейската лява партия, партия „Българската левица” ще настоява, изборите в България да бъдат поставени за обсъждане и в Европейския парламент.

 

Print Friendly
FacebookСподели