ПАМЕТЕН ЗНАК НА ПОЧЕТЕН ЧЛЕН НА КРЪГ „БУДИТЕЛ” В МАЛКО ТЪРНОВО

| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM

 

 

Публикацията е в подкрепа на петте проекта на проф. Александър Фол,  за развитието на Малко Търново:

 

  • Програмно-координационен център за научни изследвания „ЕКОПАН”;
  • Енциклопедичен  справочник – Малко Търново;
  • Исторически музей  „Проф. Александър ФОЛ”;
  • Българо-турски  летен университет;
  • Странджанско-Сакарски сборник.

 

През 2006 г. „Кръг Будител” избра посмъртно за свой почетен член проф.д-р дин Александър Фол. Седем години по-късно, Общинският съвет – гр. Малко Търново удостои проф. Ал. ФОЛ с титлата почетен гражданин на Малко Търново (2013),  като вдъхновител и ръководител на научната програма „Странджа – Сакар“ (1975-1996) и един от основателите на Програмно-координационния център за научни изследвания (1980), по-късно ЕКОПАН ЕООД.

По този повод, ЕКОПАН издаде мемориална пощенска картичка, чийто тираж е предназначен за популяризирането на делото на проф. Ал. ФОЛ за Странджа, а приходите са за поддръжката на паметния знак на Будителят в Малко Търново.

С тази публикация се търси Вашата подкрепа за осъществяването на културните и научните стратегии на проф. Александър ФОЛ в Странджа.

 

От Международният търговски и културен център – ГЕОПАН, Бургас

 

 

На снимката: Град Малко Търново. Паметен знак на проф. Александър Фол (1933-2006) пред Историческия музей.

Александър Фол е почетен гражданин на Малко Търново (2013), вдъхновител и ръководител на научната програма „Странджа – Сакар“ (1975-1996), един от основателите на Програмно-координационния център за научни изследвания (1980), по-късно ЕКОПАН ЕООД.

Print Friendly
FacebookСподели