ОЩЕ ЕДИН КЛУБ ПО ИНТЕРЕСИ СТАРТИРА В ЦДГ „МОРЯЧЕ” – НЕСЕБЪР

| Източник: Яна Христова

 

В последните дни на месец юли т.г., в ЦДГ „Моряче” стартира още един клуб – „Веселите ноти”. „Веселите ноти” е третият клуб в рамките на започналия през месец март т.г. вътрешен проект „Клубове по интереси”. Проектът се реализира от целия екип на ЦДГ „Моряче”, а ръководители на клубовете са учители от детската градина. През месец март т.г. стартираха Клуб „Светофарче” с ръководител старши учител Гинка Хайтова и Клуб „Театрални фантазии” с ръководители учителите Мария Душева и Иринка Иванова.

Ръководители на новия Клуб „Веселите ноти” са учителите Зорница Куцарова и Моника Пенева. Целта, мотивирала основаването на Клуба, е чрез предоставяне на съобразени с възрастта музикални знания и умения, да се подпомага естетическото, нравственото и умствено възпитание на децата. Организирайки дейности с децата от първа възрастова група – запознаване с народни музикални инструменти и разнообразни музикални игри, двете млади педагожки си поставят няколко задачи – постигане на умение за активно слушане и емоционално съпреживяване на музиката, повишаване на емоционалната интелигентност у децата и възпитаване в любов към всичко родно, посредством музиката.

Целта на проекта „Клубове по интереси”, чийто автор е Марина Янкова – помощник-директор в детското заведение, е в детската градина, да се генерират условия за допълнителни дейности с децата, съобразени с техните интереси и изявени способности в различни сфери.  Клубната форма, заложена в проекта, дава големи възможности за разнообразяване на методите за педагогическо взаимодействие и включване на родителите в разнообразни дейности за развитие на творческите способности на децата и постигане целите на образователно-възпитателния процес в детската градина.

Print Friendly
FacebookСподели