ОТНОВО ЗАСЛУЖЕНО ПРИЗНАНИЕ

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

Христо Борисов – ученик в V а кл. със засилено изучаване на математика в СОУ”Любен Каравелов” – Несебър спечели бронзов медал на Втория международен турнир „Математика без граници”.

Успехът на Христо, постигнат в условията на много силна конкуренция, е напълно заслужен и закономерен. В трите предварителни дистанционни кръга – есенен, зимен и пролетен той спечели два златни и един сребърен медал. Междувременно младият несебърски математик извоюва първото място в индивидуалната надпревара при петокласниците на  XVII математическото състезание „Свети Николай Чудотворец” в  Бургас.

Първите две седмици от лятната ваканция за Христо и съучениците му от отбора по математика на V клас преминаха в усилена подготовка за международния  турнир „Математика без граници” под ръководството на преподавателя по математика Румяна Жекова. След състезанието тя сподели, че Христо е математически талант, изключително отговорен, трудолюбив и дисциплиниран с потенциал за бъдещи високи постижения на регионално, национално и международно равнище.

Мара МОМЧИЛОВА     

 

Print Friendly
FacebookСподели