ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА НЕСЕБЪРСИ УЧЕНИЦИ В НОВА ЗАГОРА

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ФЕСТИВАЛА “АРЛЕКИН”  В НОВА ЗАГОРА

  Детско театрално студио „Сцена”  при СОУ „Любен Каравелов” – Несебър с ръководител Пенка Ганчева представи театралната пиеса „Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки” по стихове на Недялко Йорданов на Втория  ученически театрален фестивал „Арлекин“,който  се проведе през уикенда в театър „Минко Балкански“ в Нова Загора.
             Целта на фестивала е да насърчи ученическото театрално творчество и популяризирането на театралното изкуство сред учениците и  да подпомогне развитието на общокултурното пространство в областта на ученическото театрално изкуство в страната.

   4-класниците от детско театрално студио „Сцена” цяла година овладяваха тънкостите на актьорската игра в група по проекта УСПЕХ. Като истински театрали децата пресъздадоха приключенията на заека Стоянчо,тръгнал за награда на балканиада, които са пълни с изненади, неочаквани засади и невероятни случки-ту страшни, ту смешни, но винаги по детски забавни.

В това опасно и вълнуващо пътуване към голямото състезание заекът Стоянчо намира ненадеен приятел в лицето на вълка бай Коста-страшен по лице и добър по сърце. Заедно с Лили Късата поличка, внучката на горския пазач дядо Борко, тримата състезатели пристигат на балканиадата, решени да победят своите непочтени конкуренти – глиганите Хули и Ганчо .

       Вниманието на публиката бе изцяло завладяно от случващото се на горската поляна.С много настроение и бурни аплаузи присъстващите проследиха изявите на несебърските деца.

        За чудесната си игра детско театрално студио „Сцена” беше отличено с грамота за участие и отлично представяне.

Print Friendly
FacebookСподели