Остава снежно и много студено

  Студено време с максимални температури между минус 2 градуса и минус 7 градуса, в София – около минус 6 градуса Източник: Гергана Костадинова/БГНЕС   Още по темата Поледици и...
| Източник: Vesti.bg

 

Студено време с максимални температури между минус 2 градуса и минус 7 градуса, в София – около минус 6 градуса


Източник: Гергана Костадинова/БГНЕС

 

Още по темата

  • Поледици и обилни снеговалежи в страната
    Преди 5 часа
  • Прекрасни условия за ски предлагат големите ни курорти
    Преди 2 часа

През нощта валежи от сняг ще има в Централна и Източна България.

Вятърът ще отслабва, ще е умерен от северозапад, в източните райони – временно и силен от север и с него ще продължи да нахлува студен въздух.

Над Западна България облачността временно ще се разкъса и намалее и във високите полета температурите ще паднат до минус 12 градуса, минус 15
градуса. В останалата част от страната минималните температури ще са предимно между минус 9 градуса и минус 4 градуса, в София около минус 12-13 градуса.

Утре облачността ще е значителна с повече разкъсвания над северозападните райони. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от
средното за месеца.

Слаби превалявания от сняг ще има главно в южните и източни райони от страната.

Студено време с максимални температури между минус 2 градуса и минус 7 градуса, в София – около минус 6 градуса.

Над Черноморието ще е облачно и с прекъсвания ще превалява сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще са от минус 2 градуса до 1 градус. Температурата на морската вода е около 8 градуса. Вълнението на морето е 3-4 бала.

Над планините облачността ще е значителна, с превалявания от сняг главно в Родопите. Вятърът ще е умерен и силен и постепенно ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 10 градуса, на 2000 метра около минус 15 градуса.

В последния ден от годината

над страната ще преобладава облачно време и на много места в Южна България ще превалява слаб сняг. Временни разкъсвания на облачността ще има над Северна България. Ще духа до умерен, в Източна България и силен вятър от север-североизток.

На 1 януари

преди обяд все още на отделни места в Югоизточна България ще прехвърча сняг. Над по-голямата част от страната ще има разкъсана облачност, намаляваща след обяд до незначителна. Ще се задържи студено.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Източник: БТА
Print Friendly
FacebookСподели