ОДЗ „Яна Лъскова“ в Несебър отбеляза своя 40-и рожден ден

| Източник: Пресцентър община Несебър

С пъстър и приказен спектакъл ОДЗ „Яна Лъскова“ в Несебър отбеляза своя 40-и рожден ден

ОДЗ „Яна Лъскова“ отбеляза 40 години от своето създаване с пъстър, забавен и приказен спектакъл, изпълнен с много ентусиазъм и настроение от възпитаниците й. Залата на читалище „Яна Лъскова“ в Стария Несебър се оказа тясна за множеството развълнувани родители и гости, дошли да уважат празничното събитие, което се състоя в следобедните часова на 1 юни.

Сред официалните гости, уважили събитието, бе и кметът на Несебър Николай Димитров, който в поздравителното си слово подчерта, че общината е една от малкото в страната със социално ориентирана политика. Той припомни, че детските заведения са съвременни и модерни, а екипите, които работят в тях непрекъснато подобряват квалификацията си.

Кметът сподели, че за следващата година ще бъде готов и филиалът към ОЗД „Яна Лъскова“, който започна да се строи праз 2014 г. в стария град. „В момента проектираме още една детска градина и в Свети Влас“., разкри кметът и подчерта, че заедно с Общинския съвет, Общинска администрация ще продължава и занапред да полага грижи за най-малките граждани на общината, защото „те са бъдещето на Несебър“.

В спектакъла- приказка за рождения ден на образователното заведение, като в забавен калейдоскоп се сменяха множество герои от детски приказки и филмчета като „Дядо вади ряпа“, „Маша и мечокът“, „Пинокио“ и др.  Малките артисти старателно, всеотдайно и с много настроение изиграха своите образи, а бурни аплодисменти съпровождаха финала на всяка част от сюжета.

Малко преди кулминацията с изнасянето на празничната торта, директорката на ОДЗ „Яна Лъскова“ – Мариана Минчева, поднесе своите благодарности към община Несебър и Общински съвет за подкрепата и грижата, която оказват на детското заведение.

Вълнуващият и емоционален празник завърши с не по-малко впечатляващ финал – изнасяне на голяма торта, за радост на всички деца. Гости на приказния рожден ден бяха директорите на общински детски градини, Яна Христова,  директор на отдел „Образование, извънучилищни и други дейности”, представители от ОДК –Несебър и др.

 

 

Print Friendly
FacebookСподели