ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПРОВЕДЕ ОБУЧЕНИЕ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ ТРУД

| Източник: Яна Христова

 

На 9-ти юни т.г., в общинска зала „Мелсас” в град Несебър, се проведе поредната форма на квалификация на място, организирана от община Несебър – обучение на директорите и помощник-директорите на общинските училища, детски градини и извънучилищни институции на тема „Оценка труда на учителя”.

Обучението се организира с цел да подпомогне ръководителите на образователни институции при изпълнението на една от най-отговорните им функции – оценяването на труда на учителите. Под ръководството на доц. д-р Пепа Митева – преподавател в Бургаски свободен университет, директорите и помощник-директорите от община Несебър, се запознаха със силните и слабите страни на оценяването, с възможностите да се повишава качеството на образователния процес чрез прилагането на оптимални критерии в процеса на оценяване на учителите.

Доц. Митева акцентира и върху мениджърските функции на директора и умението му да упражнява коригиращ, мотивиращ и насърчаващ контрол. В рамките на обучението, участниците усвоиха полезни практики и механизми за ефективен контрол и мотивираща система за оценяване на педагогическия труд.

 

Print Friendly
FacebookСподели