Община Несебър привлече вниманието на немски туристи

| Източник: Пресцентър община Несебър

 

Поредната група германски туристи пристигна в община Несебър, като направи обиколка на новия туристически продукт наречен „Духовен път“. Той е по проект „Вяра в Несебър“, който скоро беше открит и по който бяха реставрирани и социализирани две църкви: „Св. Параскева“ и „Св. Йоан Кръстител“ и околното им пространство, както и околното пространство на църквата „Св.Спас”. В края на обиколката беше организиран коктейл изненада в Старата митрополия, под звуците на музикантите от струнен квартет „Мюзик арт“. Община Несебър винаги е подкрепяла и се е включвала в подобни прояви, както направи и този път.

Групата наброяваше 100 души, като тази е първата от общо четири такива, които ще посетят хилядолетния град Несебър. Следващата ще бъде тук идния вторник, а останалите 2 ще пристигнат през септември. Германските туристи са тук, в качеството си на най-добрите клиенти и дистрибутори на фирмата за каталожна търговия „ОТТО“ (част от концерна OTTO Group с 54 200 служители в 123 филиала в 20 страни по света). Пътуването е за сметка на концерна и е под формата на награда за добре свършена работа. За гостите се грижат от немска страна туроператора Hermes Touristik и техния български партньор „Дестинейшън туристик сървисис“. От туристическия посредник стана ясно, че такива пътувания се организират всяка година до различни дестинации, а сега са дошли тук, като допълниха, че самите туристи са избрали община Несебър, като предпочитано място за почивка и туризъм.

Община Несебър, със своето културно наследство и природни дадености, привлича все повече и повече туристи, които желаят да се запознаят отблизо с нейните прелести, а  стратегия на общинското ръководство е да популяризира Несебър като дестинация, в която се развива културно-исторически и поклоннически туризъм. Община Несебър, също така, е най-посещаваната морска дестинация, като за това говорят препълнените улици на Стария град, където всеки ден минават големи групи туристи, очаровани от съхранените богатства.  Заради стотиците си паметници, градът е в Списъка на паметниците на световното културно наследство и вече 30 години достойно носи славата на световна ценност.

 

 

Print Friendly
FacebookСподели