ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПОСРЕЩНА ПЪРВИТЕ ИЗРАЕЛСКИ ТУРИСТИ

| Източник: Пресцентър община Несебър

Със специална церемония и съвместно с почетния консул Орлин Мандов

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=TaqpZ9Yoa2w

За втора поредна година кметът на община Несебър Николай Димитров, заместник-кметът по туризма Лазар Япаджиев и почетният консул на Израел в Бургас – Орлин Мандов, посрещнаха със специална церемония първите 110 израелски туристи, кацнали с полет от Тел Авив на летище Бургас.

Сред официалните лица на събитието бяха зам.-кметът по бюджет и финанси на община Бургас Красимир Стойчев, директорът на Областната дирекция на МВР – Калоян Калоянов, началникът на РУП – Несебър, Живко Даскалов. От община Несебър бяха още началник – отдел „Туризъм и туристическа реклама“ – Диана Кондова, и началник – отдел „Несебър – Световно наследство“ – Златин Чаушев.

Първите израелски туристи бяха посрещнати по стар български обичай за добре дошли – с питка и шарена сол, и това ги изненада приятно. Възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата-Несебър,  се погрижиха гостите още от летището да се почувстват специални и обгрижвани с внимание. Туристите от своя страна не пропуснаха да се снимат с момичетата в народни носии и да си отчупят от вкусната пита на излизане от летището. Гостите от Израел ще отседнат в курорта „Слънчев бряг“.

По всички данни и икономически показатели, Несебър е най-развитата в туристическо отношение община в България, участва в множество туристически борси, популяризийки района си, и посреща ежегодно най-голям брой туристи. Това се дължи на естествените плажни ресурси, значимото културно наследство, благоприятните климатични условия, както и богатият календар от културни прояви.

Община Несебър се утвърждава като „близка” и лесно достъпна туристическа дестинация, предлагаща усещане за стабилност, надеждност и предсказуемост. Този положителен имидж през последните години се превърна във важен фактор за избор на дестинацията от традиционните туристически пазари. Община Несебър е мястото, където има бряг и слънце за всички.

Само преди дни в града на ЮНЕСКО пристигна първият круизен лайнер с 300 туристи от  Германия, Австрия, Франция и Белгия, с което може да се смята, че туристическият сезон в Несебър вече е открит.

Print Friendly
FacebookСподели