ОБЩИНА НЕСЕБЪР – ПАРТНЬОР В ПОДГОТОВКАТА НА БЪДЕЩИ УЧИТЕЛИ

| Източник:

 

С поредната проява на традиционната си политика за подпомагане на образованието, община Несебър стана партньор в подготовката на студенти по предучилищна педагогика в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас. На 19-ти декември т.г. в най-новата детска градина в Несебър – ЦДГ „Моряче”, се проведе практикум за студенти на тема „Приложение на ИКТ в образователно-възпитателния процес в детската градина”. Студентите присъстваха на открита ситуация по български език и литература в подготвителна група, реализирана от госпожа Зорница Куцарова – учител в ЦДГ „Моряче”.

След ситуацията, в която студентите имаха възможност да наблюдават използването на интерактивна дъска, се проведе дискусия и размяна на мнения за мястото на съвременните технологични постижения в работата с децата, баланса между иновативните и традиционни подходи и ролята на учителя в подготовката на децата за училище. Освен безспорния принос в методическата подготовка на студентите, дискусията, ръководена от доц. Д-р Надежда Калоянова – ръководител катедра в Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, гл. ас. д-р Марияна Тодорова – преподавател в Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, Радостина Илчева – директор на базова детска градина в Бургас и Христина Стратиева – директор на ЦДГ „Моряче”, засили мотивацията на бъдещите учители да се реализират в професията.

Практикумът със студентите е втора поредна форма на методическа и квалификационна дейност, на която госпожа Куцарова и ЦДГ „Моряче” са организатори – преди седмица открита ситуация в групата на госпожа Куцарова наблюдаваха педагози от ОДЗ „Калина Малина” – Несебър.

  По покана на община Несебър, след практикума в ЦДГ „Моряче”, студентите разгледаха ОДЗ „Калина Малина” и впечатляващата изложба на коледни сувенири, изработени в общинските детски градини, представена във фоайето на НЧ „Яна Лъскова”. Освен Университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас, община Несебър и ЦДГ „Моряче” – Несебър, партньор в организирането на студентския практикум е и Регионалния комитет на ОМЕП – Бургас (българския клон на световната организация на дейците по предучилищна педагогика), чиито членове са госпожа Илчева и госпожа Стратиева.

Print Friendly
FacebookСподели