ОБЩИНА НЕСЕБЪР Е ПОДГОТВЕНА ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА/ВИДЕО/

    Напълно подготвени за новата учебна година са всички девет училища и единадесет общински детски заведения в община Несебър. Това е изводът, направен  по време на септемврийското работно съвещание...
| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM

 

 

Напълно подготвени за новата учебна година са всички девет училища и единадесет общински детски заведения в община Несебър. Това е изводът, направен  по време на септемврийското работно съвещание на директорите на общинските образователни институции и ръководството на община Несебър на 7-ми септември т.г.  Работното съвещание се проведе с личното участие на кмета на община Несебър Николай Димитров.

В конструктивен и непринуден разговор между господин Димитров и директорите на училища, детски градини и общински детски комплекс стана ясно, че всички необходими учебници и учебни помагала за новата учебна година са доставени в срок и ще бъдат предоставени на децата и учениците. Напълно готови са учебните заведения и за предизвикателствата на зимата.

Отоплителните системи и съоръжения – парно и климатици, са в техническа изправност и са осигурени необходимите количества и видове гориво за отоплителния сезон. Напълно приключени са всички текущи ремонти в училища и детски градини на територията на община Несебър. Най-голямото училище в общината – СОУ „Любен Каравелов”, ще започне учебната година с важна придобивка – четири нови класни стаи, които ще бъдат използвани за организиране на целодневното обучение.

За обезпечаване безопасността на децата и учениците, е направен оглед на районите около училищата и детските градини и са отстранени предмети или паднали клони, представляващи опасност,  обновена е пътната маркировка и площадките по БДП. Кмета на общината и присъстващите на съвещанието представители на неговия екип – Стойко Стоянов – секретар на общината и Яна Христова – началник дейност „Образование, извънучилищни и други дейности”, обсъдиха с директорите и организацията на първия учебен ден, възможностите за участие на общинските училища и детски градини в програмата „Училищен плод”, формите, чрез които община Несебър ще подпомогне квалификационната дейност в образователните звена през новата учебна година, както и предстоящите промени в правилата за прием в детските градини през 2016 г.

На първия учебен ден – 15-ти септември, всяко училище определя само часа, в който с  издигане на националния флаг ще започне тържеството за откриване на новата учебна година. СОУ „Любен Каравелов” и всички основните училища ще открият учебната година точно в 900 часа. В ПГТ „Иван Вазов” – Слънчев бряг тържеството ще започне в 1000 часа.

Община Несебър ще изрази своето уважение към празника с присъствието на кмета на община Несебър и членове на неговия екип на откриването на учебната година във всички общински училища. Според текущите данни от училищата, около 280 първокласници ще влязат в класните стаи на общинските училища на 15-ти септември т.г.

Всички първокласници в общината ще получат подарък и специален поздравителен адрес от кмета на община Несебър. С тържествени ритуали, на 15-ти септември ще бъде открита новата учебна година и в единадесетте детски градини на територията на община Несебър.

 

Print Friendly
FacebookСподели