ОБЩИНА НЕСЕБЪР АПЕЛИРА ЗА ОТГОВОРНО ГРАЖДАНСКО ПОВЕДЕНИЕ

Община Несебър отправя апел към всички малки и големи жители да бъдат отговорни граждани и да пазят общинското имущество, без значение дали е детска площадка, уличен тротоар или празнична украса,...
| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM

Община Несебър отправя апел към всички малки и големи жители да бъдат отговорни граждани и да пазят общинското имущество, без значение дали е детска площадка, уличен тротоар или празнична украса, защото то е за всички- и за тях,  и за гостите, които посещават града.

Поводът, поради който Общинска администрация се обръща с този призив, е последната проява на недобросъвестното отношение от неизвестни лица към коледната украса, която бе разположена в близост до СОУ „Любен Каравелов“ в Несебър и за която ни сигнализира наш съгражданин. Неизвестни вандали са я повредили малко преди тя да бъде прибрана за съхранение.  Констатирано е, че е нарушена целостта на 4 елемента от композицията, а снежният човек от нея, е бил съборен на земята и също е с нанесени щети.

Имайки предвид близостта до учебното заведение и детската площадка, може да се направят догадки кой би могъл да  извърши деянието,  което е извън нормите за отговорно и уважително поведение към общинска собственост и е знак на ниска култура.

Община Несебър призовава всички граждани, които са свидетели на нередности или вандалски прояви от гореописания вид, своевременно да информират администрацията или органите на реда за предотвратяването на нарушения. Във връзка с отговорното гражданско поведение още веднъж апелираме да се пазят съоръженията, полезни за всички и придаващи нов и модерен облик на градската среда, защото приветливият  и подреден Несебър го градим заедно – с общи усилия и будна гражданска съвест.

 

 

Print Friendly
FacebookСподели