Обсъждане на проблемите на морския бизнес се проведе в Бургас/ВИДЕО/

  Проблемите на морския бизнес обсъди днес с представители на Бургаска морска асоциация водачът на листата на Колиция за България във 2 МИР – Бургас – Димчо Михалевски. Той пое...
| Източник: Предизботен щаб на БСП - Бургас
 

Проблемите на морския бизнес обсъди днес с представители на Бургаска морска асоциация водачът на листата на Колиция за България във 2 МИР – Бургас – Димчо Михалевски. Той пое ангажимент още в началото на юни да започне регулярни срещи с Асоциацията, на които да се обсъждат и подготвят за внасяне в парламента предложения за законодателни промени, които да стимулират развитието на този бизнес. Представители на Асоциацията ще бъдат канени като експерти в парламентарните комисии.

 Михалевски подкрепи предложението 49 % от пристанищата да бъдат предоставени на частните бизнесмени и общините и се ангажира да работи за реализацията му. Представителите на БМА определиха като огромна грешка отдаването на концесия на двете пристанища в Бургас. Държавата е абдикирала от интереса си, бяха единодушни участниците в срещата. Г – н Михалевски пое ангажимент да бъдат ревизирани двете концесии. Според него Държавните структури ДП „Пристанищна инфраструктура” и ИА „Морска администрация” трябва да бъдат изнесени от столицата и да се позиционират в Бургас и Варна, където са ектспертите по тези проблеми.

 Г – н Михалевски подкрепи разбирането на БМА, че е необходимо създаването на два отделни закона – за пристанищата и за морските пространства. Дискусията засегна и въпроса за необходимостта от създаване на условия за подготовка на квалифицирани кадри за морския бизнес и държавна политика за развитието на професионалното образование. На срещата присъства и кандидат – депутатът от КБ Павел Маринов.

ВИДЕО :

Print Friendly
FacebookСподели