„Несебър” влезе в историята на колоезденето

| Източник: besove.bg
Ивайло Габровски триумфира в обиколката на България като победител за рекорден пети път.

Автор: Бесове.бг

Състезатели на клуба заеха първо и второ място в крайното индивидуално класиране
„Несебър” написа нова страница в историята на българското колоездене с безапелационния си триумф в 61-вата международна обиколка на България. Състезатели на клуба заеха първо и второ място в крайното индивидуално класиране, беше записана и отборна победа. Постиженията, които нямат аналог в родната конкуренция, надхвърлиха далеч предварителните очаквания и целите за места в шестицата и поне една етапна победа.

 

За пръв път в историята на родното колоездене състезател от един клуб стана победител за трети път в обиколката. Това е 33-годишният майстор на педалите Ивайло Габровски, който е абсолютен рекордьор с петте си лаврови венци от тура /първите два са от името на други клубове/. Преди сегашната си победа той триумфира като кадър на „Несебър” през 2008 и 2009 г. След втория си успех Ивайло се раздели скандално с клуба от старинния черноморски град и беше пред отказване от любимия спорт, но две години по-късно получи реабилитация и нов шанс за изява, който оправда по най-добрия начин, въпреки че не беше водил пълноценна подготовка през последната година.

Габровски нанесе големия си удар в последния, 9-и, етап от Пирдоп до Тетевен, след като избяга сам и финишира с повече от 3 минути аванс пред основните си преследвачи, сред които беше и 24-годишният му съотборник Мартин Грашев. Именно Грашев носеше жълтата фланелка на водач в класирането от третия до последния етап в продължение на 6 дни, но накрая младостта отстъпи пред опита.

„През цялата обиколка нашият отбор доминираше и диктуваше събитията. Всички спортни специалисти останаха възхитени от качествата на състезателите и от чудесния ни колектив, който доказа, че успехите идват, когато се работи сплотено. Посвещаваме триумфа си в състезанието на град Несебър и на нашия клубен президент Йордан Йорданов. Гордеем се, че се отплатихме за грижите и подкрепата на спонсорите от „Слънчев бряг хотел холдингс”, коментира мениджърът на „Несебър” Георги Енчев.

Print Friendly
FacebookСподели