Несебърски кулинари получиха грамоти

| Източник: ПОН

Кметът Николай Димитров от името на Община Несебър и Община Велико Търново отличи днес Светла Костадинова, Красимира Трифонова, Станимир Арабаджиев, Тонка Стоянова, Георги Славов и Вълкан Вълканов – все ресторантьори от Несебър, с почетни грамоти за адекватна подкрепа на културния туризъм.

Всички те вложиха умения и талант в приготвяне на гастрономически изкушения в първата официална вечер на откриване на туристическото изложение в старопрестолния град, което се проведе в средата на април. Припомняме ви, че по време на церемония по раздаване на наградите Община Несебър бе обявена за официален партньор на тазгодишното издание на изложение „Културен туризъм 2011”.

Голямото признанието от  страна на домакините от Велико Търново е  прецедент в историята на форума. В този контекст кметът Николай Димитров разказа днес на отличените ресторантьори, че през последните години Община Несебър е извървяла един дълъг път на развиване и утвърждаване на добри практики и оригинални, нестандартни идеи в областта на туризма.

Той отбеляза, че привличането на съмишленици към една идея и развиването й заедно с тях, както и участието и ролята на доброволците в местни инициативи, е голям напредък в мисленето на хората, а оттам и за развитието на града.  Принципът на екипността в изпълнение на поставените цели е печаливша формула, подчерта още домакинът и припомни, че именно този постулат е залегнал в работата му като кмет.

Градоначалникът изрази надежда, че и за в бъдеще ще продължи доброто сътрудничество между общината и ресторантьорите, като целта е всички да влагат усилия за изграждане на доброто име на Несебър.

Предстои ресторантьорите от Несебър да приготвят  кетъринга по време на церемонията по подписване на примирието между Несебър и Созопол на 10 юни в града на ЮНЕСКО
.

Print Friendly
FacebookСподели