Национален фолклорен танцов фестивал „Да тропнем на море”

Национален фолклорен танцов фестивал „Да тропнем на море” заочва от 29 май  в курортния град Свети Влас,община Несебър. Началото е  18.00 часа в амфитеатъра. Форумът ще се проведе със съдействието...
| Източник:

Национален фолклорен танцов фестивал „Да тропнем на море” заочва от 29 май  в курортния град Свети Влас,община Несебър. Началото е  18.00 часа в амфитеатъра. Форумът ще се проведе със съдействието на кметство Свети Влас и ще бъде открит от кмета Иван Николов.

Танцьорите са 250 от 14 танцови клуба и формации по народни танци, които ще представят фолклора на различни райони. Ще се изявяват участници от около десет области в България. Най-голямата танцова група е от Бургас – 50 човека.

Фестивалът ще е два дни и има конкурсен харектер в няколко категории – разработка върху ръченица, хора от различни области  и др. Участниците ще се състезават за отличия и парични награди за първо, второ и трето място.

На 30-ти май ще има празнично дефиле на танцьорите, съпроводено с музика. Състезателите ще тръгнат от центъра на Свети Влас, ще преминат през цялата търговска улица до амфитеатъра, където в 15.00 часа ще започне вторият етап от състезанието.

Организатори на „Да тропнем на море” са Неделчо Русев и Марияна Трифонова.

 

 

 

Print Friendly
FacebookСподели