Национален Плувен Маратон МЕСЕМБРИЯ – 2012 НА 7 ЮЛИ

    През  2011 Спортен клуб по водни спортове Месембрия , възроди една стара и прекрасна традиция- Плувния маратон“ Месембрия“ , от град Свети Влас до  Несебър . Дължината на...
| Източник:

 

 

През  2011 Спортен клуб по водни спортове Месембрия , възроди една стара и прекрасна традиция- Плувния маратон“ Месембрия“ , от град Свети Влас до  Несебър . Дължината на плувния маратон е 5,9 километра. С тази дължина плувен маратон Месембрия се прeвръща и в в един от най-дългите плувни  в България .    И този път маратона обещава да е мерило , за духа , смелоста и любовта към морето  .

 

За повече Информация  :

0899777749 – Деси Николчева

0898597636- Емил Петров

Е-mail :  desi_nikolcheva@abv.bg

               mekov@abv.bg

НАРЕДБА :

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

В Национален плувен маратон Месембрия могат да участват граждани и гости на Община Несебър , записали се за участие в определения срок и преминали задължителен предсъстезателен медицински преглед, извършен в здравно заведение три дни преди проявата или 1 час преди началото на старта. Желаещите да участват, предварително трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието.При желание за участие на непълнолетни лица е задължително един от родителите да попълни декларация за съгласие.

Необходимите декларации за попълване могат да се изтеглят от сайта на Община Несебър – www.nesebarinfo.com

 

II. ВРЕМЕ И МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ

Национален плувен маратон Месембрия ще се проведе на 07 юли (събота ) , като стартът ще бъде даден от централния вход на Марина Диневи  плаж – гр. Свети Влас а финала ще е на Северното пристанище на гр.Несебър . Всички, записани за участие, трябва да се явят на 07 юли (събота ) в 08:45 часа на мястото предвидено за старт, като записванията се прекратявaт в 09:25 часа. Необходимо е участниците да си носят подходящи чанти, сакове, торби за прибиране на личните вещи. Разстоянието по права линия е около 5900 м.

 

III. УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ

1. Участието е индивидуално и се допускат лица над 14 годишна възраст.

2. Разстоянието плаж Свети Влас – гр. Несебър /Северно пристанище / може да бъде преплувано със свободно избран стил. Не се разрешава ползването на подръчни средства, плавници, помощ отвън и др.

3. Стартът на преплуването ще бъде даден в 09:30 часа, като състезателите трябва да се наредят в една редица във водата, еднакво отдалечени от брега.

4. Състезателите плуват към финала самостоятелно, съдиите от лодките коригират участниците в случай на по-големи отклонения от маршрута.

5. Времето за финиширане е фиксирано и е 1час и 30 минути след финиширането на първенеца. Обикновено това означава, че останалите плувци имат сумарно 2ч и 20мин да изминат дистанцията, в противен случай изоставащите биват прибирани от спасителните лодки и катери.

6. По време на плуването не се разрешава получаването на каквито и да е хранителни, питейни, медикаментозни и др. средства от странични лица.

7. Състезатели, които се нуждаят от медицинска или друга помощ или желаят да прекратят плуването, задължително трябва да дадат знак с многократно движение с изпъната ръка на ляво и дясно.

8. Всеки участник, преплувал разстоянието, на финала получава безплатна закуска, напитка, фланелка и грамота за участие.

9. При неподходящи метеорологични условия, организаторите си запазват правото да отложат проявата, като вечерта преди плувния маратон ще бъде публикувана информация в сайта на Община Несебър – www.nesebarinfo.com.

 

V.КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ

1. Класирането е до 3-то място в два отделни раздела МЪЖЕ и ЖЕНИ

2. Класиралите се на първите три места –получават награди: I място – грамота, купа и парична награда в размер за 500 лева, ІІ място – грамота, купа и парична награда от 250 лева, ІІІ място – грамота, купа и парична награда от 100 лева.

3, Специални награди :

Най-добре представили се :

- Несебърлия

- Най-млад участник

- Най-възрастен участник

 

VI. ДОКУМЕНТИ ЗА ПРАВОУЧАСТИЕ

Желаещите да участват, предварително трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието. При желание за участие на непълнолетни лица е задължително един от родителите да попълни декларация за съгласие.Деклараците могат да се попълнят и на място 1 час преди старта. Всеки записал се участник трябва да носи следните документи: лична карта, декларация по образец, подписана лично от участника, удостоверение за предсъстезателен медицински преглед.

 

VII. МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

За правилната организация и провеждането на превантивни мерки за недопускането възникване на инциденти по време на плувния маратон, ще бъде осигурен спасителен катер „СПАСИТЕЛ – 2” на ИА „Морска администрация” – Бургас, придружен от медицински лица за оказване на първа медицинска помощ и други плавателни съдове, които също ще гарантират безопасността на участниците.

Национален плувен маратон Месембрия се провежда под патронажа на Спортен клуб по Водни Спортове Месембрия и Община Несебър

 

ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ:

Десислава Николчева – председател на „Спортен клуб по водни спортове – „МЕСЕМБРИЯ”

Емил Петров – зам . председател на „Спортен клуб по водни спортове – „МЕСЕМБРИЯ”

КДП Живко Петров – Директор ИА Морска Администрация – Бургас

 

Print Friendly
FacebookСподели