НАЙ-НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНА В НЕСЕБЪР – ЦДГ „МОРЯЧЕ”, ИЗВЪРШВА ПРИЕМ НА ДЕЦА

| Източник: Яна Христова

 

 

    Целодневна детска градина „Моряче” – най-новата детска градина в град Несебър, ще приеме първите си възпитаници. Приемът се осъществява по Правила за приемане на деца в общинските детски заведения на територията на община Несебър, утвърдени със заповед на Кмета на община Несебър. Приемането на заявления започна на 4-ти март и ще приключи на 31-ви март т.г.

Поради извършващи си в момента дейности по оборудване и обзавеждане, заявления за прием на деца в ЦДГ „Моряче” се подават в сградата на Дейност „Образование, извънучилищни и други дейности” (гр. Несебър, ул. „Любен Каравелов” № 3 – до СОУ „Любен Каравелов”) – стая № 5. Няма ограничение и пречка децата, които към момента посещават детско заведение в общината, да кандидатстват в ЦДГ „Моряче” или друга детска градина.

По утвърдените от Кмета на община Несебър Правила за прием, всички деца кандидатстват на общо основание и имат право да кандидатстват в повече от една детска градина на територията на община Несебър. Списъкът с приетите деца ще бъде обявен в самата детска градина, както и на сайта на детското заведение (www.cdg-morqche.na4alobg.com) на 23.04.2014 г.

 До 30.04.2014 г. родителите на приетите деца трябва писмено да декларират – на място в детската градина, че детето им ще посещава детското заведение. Според Правилата за прием, ако детето е прието в повече от една детска градина, родителите подават декларация за постъпване само в една от тях. Децата, приети в ЦДГ „Моряче”, както и в останалите общински детски градини, ще постъпят от 02.06.2014 г.

    Целодневна детска градина „Моряче” е най-новата детска градина в община Несебър. Разположена е в новия  квартал на град Несебър „Черно море”. Детското заведение е с капацитет 100 деца – 4 групи по 25 деца. Детското заведение е построено в съответствие с всички съвременните изисквания. Сградата на детската градина включва два етажа и сутерен.  

 На всеки етаж са разположени по две групи. Детското заведение разполага с физкултурен и музикален салон. В сутерена са разположени кухненски блок, пералня, складове и други сервизни помещения. В обширния двор на ЦДГ „Моряче” са изградени басейн и четири модерни детски площадки – по една за всяка от групите. В ЦДГ „Моряче” са създадени всички условия за работа с децата в позитивна, здравословна, интерактивна и подкрепяща образователна среда.

След сформирането на педагогическия екип, учителите на групите ще преминат обучение за повишаване на уменията за създаване на позитивна психологическа и социална среда в новосформиран детски колектив, както и курс за  практическа подготовка, насочена към формиране на умения за генериране на електронни ресурси за създаване на база данни по отделните образователни направления в ПУВ и конструиране на различни по вид дидактически средства с цел приложението им във възпитателно-образователния процес в детската градина.

Предучилищната подготовка на децата ще се провежда по съвременните методи за работа и интерактивни технологии. Информационните технологии ще имат широко приложение в организацията на образователно-възпитателния процес чрез използване на интерактивна дъска, мултимедийни проектори и други интерактивни дидактически средства. Освен съвременно обучение по основните образователни направления за различните възрастови групи, детското заведение ще предложи и разнообразни възможности за допълнителни дейности по интереси – английски език, спортни танци и др.

 

Print Friendly
FacebookСподели