Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното

| Източник: Национална лозаро-винарска камара

 

От 30 юли до 2 август в изложбен център „Флора“

 

            За втора поредна година в морската градина в Бургас ще се проведе „Фестивал на виното“ от 30 юли до 2 август 2015 г. Той е организиран от Националната лозаро-винарска камара и фирма „Експо Тийм“ ООД. Фестивалът се провежда с любезното съдействие и под егидата на Община Бургас и с подкрепата на Съюза на енолозите в България и Регионалната лозаро-винарска камара „Южно Черноморие“.

            Второто издание на Бургаския фестивал на виното ще се проведе в новия изложбен център „Флора“ в Морската градина . Целта му е да популяризира качествата и разнообразието на българските вина сред жителите и гостите на Бургас и региона. Заедно с големите и известни в страната и по света български производители на вино свои отличени продукти ще представят и редица нови бутикови изби, които гостоприемно отварят врати за почитателите на виното. Посетителите ще имат възможност да дегустират и чуждестранни продукти, спечелили високи отличия на международни конкурси.

            Очакват се над 50 винопроизводители да вземат участие в тазгодишното издание на Бургаския фестивал на виното. Палитра от разнообразни български и вносни вина ще задоволи и най-претенциозните вкусове. От 30 юли до 2 август в изложбен център „Флора“, на брега на морето, жителите и гостите на Бургас ще могат да дегустират и закупят и отличените продукти от Международния конкурс за вина и спиртни напитки „Винария“ 2015.

            Организаторите обявиха 2015 г. за година на сорта Совиньон блан.

Майсторски класове на тази тема и дегустации на отбрани совиньони ще се организират по време на събитието. Потребители и професионалисти ще дегустират паралелно и ще излъчат свои фаворити на специално събитие – конкурс.

            Традиционно организираният вече години наред от Националната лозаро-винарска камара и асоциация „Активни потребители“ конкурс „Продукт на потребителя“, ще даде възможност посетителите да определят най-добро според тях бяло, розе и червено вино.

            Блиц-курсът „Магията на дегустацията“, воден от италианския сомелиер „Маурицио Ферери“, ще гостува на Бургаския енофест.

            Номинираните винарни в конкурса „Изба на годината – Винария 2015″ ще предложат своето гостоприемство на почитателите на винарския туризъм.

            Изба на годината от Винария 2015 – „Едоардо Миролио“ ще представи своите най-добри серии вина, получили високите оценки на потребителите от страната и чужбина.

            Още много и разнообразни събития и винени предизвикателства ще очакват посетителите и тази година от 30 юли до 2 август в изложбен център „Флора“ в Бургас.

                                                                                 

 

               Национална лозаро-винарска камара

Print Friendly
FacebookСподели