Младите в БСП поискаха повече власт

Диляна Панайотова Освежаване ръководството на партията и реализация на младите на всички нива поискаха младите социалисти от лидера на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев на среща в партийната...
| Източник: News.bg

Диляна Панайотова

Освежаване ръководството на партията и реализация на младите на всички нива поискаха младите социалисти от лидера на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев на среща в партийната централа. В замяна младите социалисти обещаха да помогнат за преизбирането му за президент на ПЕС наесен.

Лаконичен бе Станишев в отговора си на това желание на червената младеж: „Последователно съм подкрепял представителността на младите на всички нива. Не забравяйте, че са много важни качествата на хората. Не е достатъчно да си млад, за да получиш подкрепа за реализация, най-важни са личните качества.“

Партията е узряла за повече млади хора на ръководни постове, но това трябва да стане по разумен начин, каза още червеният лидер.

Председателят на младежкото обединение на БСП Явор Гечев докладва, че на тези избори БСП има 200 общински съветници до 35 години. „Младежите влязоха с летящ старт в местната власт,“ посочи той.

Това е добре за младежкото обединение и за освежаване на партията, доволен бе Станишев. Пред младежите той заръча през тази година с тяхна помощ БСП да се утвърди като ясна алтернатива на ГЕРБ.

По думите му няколко са основните схеми през 2012 година, по които трябва да работят младите, като едната е състоянието на страната. „Политиката на ГЕРБ става все по-неадекватна от гледна точка на перспективите за страната,“ смята Станишев. Той посочи, че е хубаво, че се строят магистрали, но все пак е важно и хората да имат пари за бензин, за да пътуват по тях.

Животът не се измерва с няколко бетонни писти, посочи той.

Друга приоритетна сфера за работа на младежите са изборите през 2013 година. „Трябва да сме първа политическа сила,“ подчерта лидерът на БСП и добави, че затова младите трябва да формулират и националните цели на партията. Сред тях са да се върне нормалността в българската държава и образованието. Затова и Станишев очаква инициативи от младежите в тази сфера, защото по думите му в света този, който учи и който има акъл в главата си е модел за подражание, а за съжаление у нас е тъкмо обратното.

ПЕС стартира общонационални кампании срещу младежката безработица в ЕС и младите социалисти активно трябва да се включат. Станишев поиска младите да работят и за бум на ПЕС-активисти в България.

Младежите от своя страна му обещаха повече „свежа кръв“ в правенето на лява социална политика в България.

Print Friendly
FacebookСподели