Мамите на Бургас се обединиха в клуб към Сдружение „Младежки Глас” България

| Източник:

 

На 8 март майките казаха „Да” в името на общите цели

 

 

Бургас, 08.03.2015г.

Днес на Международният ден на жената майки от Бургас учредиха официално нов клуб към Национално Сдружение „Младежки Глас”.

В препълнената зала на централата на сдружението новия клуб  беше открит с името „Мамите на Бургас”

В ръководният състав влизат три дами  Гергана Апостолова – председател, Гергана Койчева – зам. председател и Ана Тевия – организационен секретар.

 

Ние младите родители в страната водени от своя граждански и обществен дълг да осигурим по-добро бъдеще на своите деца, по-добри условия за отглеждането им и по- добра среда за израстването им решихме да обединим сили и да действаме заедно в името на общите цели като създаваме наш клуб” каза Гергана Апостолова – председател на клуб „Мамите на Бургас“ към Национално Сдружение „Младежки Глас”.

„Тук всеки може да намери приятели с интереси, виждания и проблеми като своите. Тук всеки може да сподели желанието си за промяна и да работи за постигане на търсения резултат. Тук всеки един от Вас ще бъде приет като важен член на нашето семейство и ще има с какво да ни обогати, защото ние не поставяме граници, нямаме изкисквания какви ще бъдат нашите членове, стига да искате по-добро бъдеще за децата си и сте готови да дадете от себе си за общото благо” допълни Гергана Апостолова.
Основните насоки, върху които ще се гради работата на новият клуб: подпомагане на семейства в неравностойно положение, подпомагане на деца, които се нуждаят от лечение и рехабилитация отказани от държавата, еднакво справедлива социалната политика за всички и всеки в страната, информираност по различни медицински въпроси свързани със здравето на майките, децата и младите семейства, улесняване достъпа до медицински услуги на децата и родителите, безпрепятствено придвижване в пешеходните зони и достъп до тях за хора в неравностойно положение и майки с детски колички, качествено и адекватно образование, обогатяване знанията на децата по различни въпроси свързани със заобикалящата ги среда, света и обществото.

 

Национално сдружение „Младежки Глас” подари на всички присъстващи дами  цветя като комплимент за празника. След официалното откриване на новият клуб младежите зарадваха и дамите по бургаските улици с цветен жест.
 

Пресцентър:                                 

Христина Недева

Print Friendly
FacebookСподели