Лидерката на жените в ПЕС подкрепи листата на Коалиция за България в Бургас

Зита Гурмей: Време е българите да си върнат държавата, която като че ли принадлежи на мафията Лидерката на жените в ПЕС подкрепи листата на Коалиция за България в Бургас, обявявайки...
| Източник: Коалиция за България-пресцентър

Зита Гурмей: Време е българите да си върнат държавата, която като че ли принадлежи на мафията

Лидерката на жените в ПЕС подкрепи листата на Коалиция за България в Бургас, обявявайки се против бедността и безработицата

Лидерът на жените –социалистки в ПЕС Зита Гурмей посети Бургас, в подкрепа на кандидат-депутатите от Коалиция за България във 2 МИР. Тя заедно с водачът на листата инж. Димчо Михалевски и кандидат-депутати от БСП почетоха големият християнски празник „Цветница” в църквата „Св. Богородица”, където запалиха свещ за здраве и взеха върбови клонки, както повелява традицията.

По -късно социалистите преминаха по улица „Александровска”, подарявайки цветя на гражданите за здраве и надежда. Зита Гурмей и Димчо Михалевски  подкрепиха благотворителен базар, набиращ средства за фондация „Искам бебе”. На площад „Тройката” се срещнаха с младежи, пред които председателката на жените –социалистки коментира програмата на европейските социалисти за борба с безработицата.

Гурмей обобщи, че безработицата сред младите хора в Европа е 22,5%, което е около 6.7 млн. души. В България без препитание са около 250 000 души на възраст от 18 до 35 г. Благодарение на лидерът на ПЕС Сергей Станишев, Европейска комисия е отделила над 6 млрд. евро за борба с младежката безработица. Целта е всеки младеж, завършил висше образование да започва работа до 4 месеца след получаване на дипломата си. Така ще се спре и миграцията от България, което е важно условие за задържане на младите специалисти.

Смятам, че е време българите да получат надежда да с вземат страната обратно, защото за момента тя принадлежи като че ли  на мафията. Много бих искала България да има възможност да подкрепи и хората, които не са очевидни приятели на бившия министър-председател. Бих искала да вярвам в едно реално и истинско партньорство и конкуренция, защото много харесвам Бургас и съм наполовина българка“, коментира пред  журналисти Зита Гурмей, която е член на Комисията за правата на жените и равенството между половете в Европейския парламент.

Тя заяви, че подкрепя Сергей Станишев като председател на партията на Европейските социалисти. „България е време да бъде върната на хората. Факт е, че по време на управлението на ГЕРБ, половината от населението на страната е станало още по-бедно от преди. 400 хил. души са загубили своята работа по време на това управление, а средните и малки предприятия  са  тотално загубени“, обясни още Гурмей.

Време е вашата прекрасна страна да бъде върната на хората и те да се качат на борда на управляващия кораб. Не искам да се случи това, което стана на президентските избори, когато през цялото време бях тук и правих всичко възможно за положителната кампания на БСП, а резултатът бе съвсем различен от този, който очаквахме“, допълни тя.

 

Print Friendly
FacebookСподели