Лайънс клуб – Несебър бе домакин на 11-та Национална конференция на Дистрикт-130 България

| Източник: nessebar-news.com

На 28 май в хотел „Хелена”- Слънчев бряг, се проведе единадесетата Национална конференция на Международната асоциация на Лайънс клубовете в България-Дистрикт 130.При отлична организация и превъзходни условия,представителите на Лайънс клубовете от цялата страна изслушаха аналитичния отчет за дейността на сдружението  през изминалата година.

Отчетът на Дистриктуправителя Стефан Христов,член на несебърският Лайънс клуб ,бе изпълнен с конкретни факти за многобройните положителни инициативи на българските клубове.Не беше спестена и критиката,свързана с организационни и финансови въпроси,както и предложения към новото ръководство за още по-добри резултати през следващият едногодишен период.

Продължава тенденцията от последните години за обогатяване дейността на клубовете,както и за тяхното увеличаване.Само за изминалата година те станаха с шест повече и са 43,а членовете са се увеличили със 110 и вече са близо хиляда в България.

В Бургаска област до сега имаше три клуба-мъжки и дамски в Бургас и в Несебър,но на 11 юни към тях ще се присъедини още един клуб,съставен от предимно млади хора.Лайънс клуб Несебър,който беше домакин на Националната конференция е един от най-динамичните и големи  в страната-в него членуват 33 души от община Несебър,Поморие и Бургас.

Според наложената вече практика,делегатите на националната конференция проведоха единствено избор на втори вицедистриктуправител.В съревнованието ,след лична презентация се включиха представители на два пловдивски клуба-Иван Лозанов и Станислав Сираков,който спечели убедително след проведеното тайно гласуване.

По традиция,след деловата част на конференцията,делегатите и гостите се събраха на приятелска вечеря,където  Дистриктуправителят Стефан Христов връчи специални отличия на членове на кабинета,на клубове и клубни президенти с благодарност за съдържателната дейност през изминалата година. 

Сред наградените бе и чаровният президент на несебърският клуб- Румяна  Стефанова,а  клубът като цяло бе отличен със специален плакет за своята работа,както и за помоща към Кабинета на Дистриктуправителя.

С бурни аплодисменти и признателност за мащабната си дейност бе възнаграден досегашният Дистриктуправител Стефан Христов,който получи традиционният плакет от първият Дистриктуправител на българските клубове Цвети Русинов.През следващата година начело на Дистрикт- 130 България ще бъде един от най-активвите и обичани лъвове в страната -Захар Марогло,от когото се очаква да продължи и доразвие възхода на българското лайънсдвижение,което през 2012 година ще отбележи  своята 20-годишнина.

Освен изисканото меню в ресторанта на хотел „Хелена”,за доброто настроение на гостите до късно  през вечерта, допринесоха специалните изпълнения на  несебърският клуб, а морето бе осветено от кратка,но красива заря.

Print Friendly
FacebookСподели