КСТ „Несебър” с шампионски титли

| Източник: nessebar-news.com

Три поредни дни в град София се проведе Държавното първенство по спортни танци София 2011. Надпреварата беше за всички възрастови групи и категории, а изпълненията на претендентите бяха оценявани от международна съдийска комисия, включваща специалисти от 10 държави. 340 танцови двойки от 40 клуба в страната спореха за шампионските титли. Новите шампиони ще защитават престижа на България на световни и европейски първенства и купи.

            Клуб по спортни танци Несебър се представи с шест танцови двойки.

Дейвид Йовчев заедно с новата си партньорка Ивон Иванова, с която танцува от една седница при най-малките деца до 9 години се класираха на финал и заеха шесто място на стандартни танци и осмо на многобой и латиноамерикански танци.

            Станислав Иванов и  Григория Николова при много голяма конкуренция от 15 двойки заеха шесто място на многобой и седно и осмо, съответно на латиноамериканси и стандартни танци.

            Двойката представител на двата клуба Несебър и Поморие Симеон Георгиев и Мари-Никол Маркова взеха бронзов медал на латиноамерикански танци, четвърти на стандарт и пети на многобой в групата до 11 години.

При 11 годишните финалисти бяха също Антоан Лямов и Кристияна Щерионова като заеха седмото място на стандартни танци.

              Шампиони на България на 2011г. на стандартни танци и вицешампиони на латиноамериканскив групата на сеньорите са Танко Кабаджов и Марияна Кабаджова.

            Това беше последният турнир за танцовия сезон. Сега двойките продължават с лятната си подготовка за предстоящите фестивали, концерти и състезания през есента.

Print Friendly
FacebookСподели