КСТ Несебър със свое състезание в Чирпан

| Източник: КСТ Несебър

 

 

С 5 сребърни и 3 бронзови медала се завърнаха състезателите на КСТ Несебър от от последния Открит турнир по спортни танци и  Купа България проведен  на 4 април в Чирпан. Състезанието този път бе в реновираната спортната зала на СОУ „П. К. Яворов” и бе официално открито от кмета на Чрипан г-жа Кичка Петкова. Организатор на турнира бе Българската федерация по спортни танци,община Чирпан и КСТ Несебър.
Първата част на   надпреварата бе между некартотекирани двойки и соло момичета.

Откритият турнир стартира по обяд, Антоан Лямов и Анна Мария Жечева спечелиха второ място и завоюваха сребърните медали в клас 13С, в същия клас веднага след тях на почетната стълбичка се изкачи и двойката на  Иван Кронев и Марта Долгушина с бронзови медали. Филип Крешер и Кристияна Щерионова сепечиха сребърни медали в клас 15В при латино американските танци и сребърни медали в клас 15 В при стандартните танци. С бронзов медал завърши и двойката на Кристиян Диамандиев и Пресияна Георгиева в клас 18А+А La. Малките дебютанти на клуба Димитър Камбуров и Верджиния Латунова, спечелиха сърцата на публиката и се класираха на 8-мо място в клас 9Е, като дадоха сериозна заявка за бъдещи победи.

Купа България стартира в 16.30 часа и тук в надпреварата при Юноши младша възраст –стандартни танци Станислав Иванов и Григория Николова се класираха на трето място и спечелиха бронзови медали. Веднага след тях в същия клас на 4-то и 5-то място се класираха Антоан Лямов- Анна Мария Жечева и Иван Кронев – Марта Долгушина. В същата възрастова група при латино американските танци Станислав Иванов и Григория Николова останаха на четвърто място, Иван Кронев и Марта Долгушина на седмо място, а Антоан Лямов и Анна Мария Жечева се класираха на осмо място.

При юноши старша възраст отново два сребърни медала за двойката на Филип Кершер и Кристияна Щерионова при латино американските и стандартни танци и  5-то място за Васил Консулов и Ана Никол Антонова при латино танците. Малко недостигна на Кристиян Диамандиев и Пресияна Георгива за да се качат на почетната стълбичка при Младежите La, където те завоюваха четвъртото място.  Наградите на двойките връчи г-жа Галя Ганчева управител на Фирма Перота –официален спонсор на клуба.

Заслугата за успехите от поредното състезание е на нашите състезатели и треньорски състав Никола Абрашев, Явор Вълчев,  Мария  Апостолова и Димитрина Вълчева.Не ка им пожелаем нови успехи !

Print Friendly
FacebookСподели