Кръстьо Петков :Твърдението на Борисов е социално престъпление

ИЗЯВЛЕНИЕ НА ПРОФ. КРЪСТЬО ПЕТКОВ, Председател на Гражданския експертен съвет на Коалиция ГОРДА България   Твърдението на падналия от власт премиер Бойко Борисов „пенсионерите изядоха фискалния резерв” не може да...
| Източник: Пресцентър ГОРД

ИЗЯВЛЕНИЕ

НА ПРОФ. КРЪСТЬО ПЕТКОВ,

Председател на Гражданския експертен съвет на

Коалиция ГОРДА България

 

Твърдението на падналия от власт премиер Бойко Борисов „пенсионерите изядоха фискалния резерв” не може да се квалифицира по друг начин освен като престъпление – като двойно престъпление.  Това е социално престъпление, хвърлят се абсурдно несъстоятелно обвинение към една социална група – българските пенсионери. Това е и престъпление срещу нацията, защото показва нехуманно дискриминационно отношение към една трета от българското население.

От икономическа гледна точка изявлението, че за пенсионерите са похарчени 9 милиарда лева повече е чиста лъжа. До няколко дни с експерти ще направим пълен анализ колко пари действително са отишли за повишение на пенсиите за периода 2009 – 2013 г. и тогава ще лъсне лъжата. Въпросът е ще потърси ли някой отговорност за този скандален безпрецедентен случай на социален расизъм.

Print Friendly
FacebookСподели