КОАЛИЦИЯ „ ГОРДА България“ обяви водачите си

  Проф. Дуранкев: На България и е нужен нов план  „Маршал“ Слави Бинев: Празните джобове не са спрели никой, а само празните глави! Явор Джиджев: Водачите на протестите в страната...
| Източник:

 

Проф. Дуранкев: На България и е нужен нов план  „Маршал“

Слави Бинев: Празните джобове не са спрели никой, а само празните глави!

Явор Джиджев: Водачите на протестите в страната са в нашите листи

 

 

Днес,  8.04.2013, на официално събитие в Зала „София“ в сградата на БЧК в София Слави Бинев  и Явор Джиджев, съпредседатели на Коалиция „ГОРДА България“,  обявиха имената на водачите в 31-те избирателни раѝони.  Представители на партиите, съучредители на Коалицията, така и представители на граждански организации, както и именити личности. Сред имената на водачите се открояват проф. Боян Дуракев / Двадесет и трети Софийски МИР/ , Явор Джиджев / Седми Габровски МИР/, адвокат Веска Волева, която влиза в битката за Пловдив, /Станислав Недков / Четвърти Великотърновски МИР/, Стефан Софиянски /Двадесет и пети Софийски МИР/ както много от лицата символизиращи  протестите.  Бяха обявени и листите на Варна и Бургас, които са изцяло на протестиращите граждани.  Сред водачите са квалифицирани експерти от различни области – икономика, финанси, право, енергетика, информационни технологии и др. Това са хора с характер, които не са  участвали в  никое правителство до сега и в ограбването на 23-годишния преход.

 

„В днешната реалност има две Българии. Едната, в която има магистрали и метро и друга, в която малкият и средният бизнес са задушени, раждаемостта е намалена, хората живеят в бедност. Ние не искаме такава България. Затова и първи се обявихме против некомпетентното и престъпно управление на ГЕРБ. „Българийо, изправи се!“ – скандираха протестиращите преди месец.  Затова и в нашите листи намериха място гражданите, например във  Варна цялата листа е подредена от протестиращите“ – заяви Явор Джиджев.

 

„Да превърнем справедливия гняв в мъдри решения – призова от своя страна Слави Бинев. – Нека върнем демокрацията в нашата страна. Всички тук сме тръгнали по един нелек път, но не се крием от проблемите. В сърцата си носим нещо повече от собствения си егоизъм.  Ще се борим за  свободата на България.Свободата да говориш открито, да гласуваш, без да се притесняваш за семейството си, макар че е опасно е да си прав, когато  управляващите грешат. Но ние нямаме изход защото единственото бреме, което увеличава своята тежест колкото повече хора го носят е нещастието„ добави той.

 

Всеки от водачите на листата направи кратко изявление, като силно одобрение в залата получи Станислав Недков:  „Печелил съм много битки в целия свят. Ще победя и Цветан Цветанов във Велико Търново“

Водачите на листите поставиха своите подписи и под официална декларация на Коалиция „ГОРДА България“, в която бяха маркирани основните принципи на Коалицията:  Патриотизъм, Прагматизъм, Правила; защита на Програмата на Коалиция „ГОРДА България“ за устойчиво развитие на Република България за периода 2014-2017 и до 2030 г. „Младост и Мъдрост“, подготвена от екип експерти, начело с проф. Боян Дуранкев, номиниран за министър-председател.

 

„Коалиция  „ГОРДА България“ ще иска възмездие за грабителите на народа през периода на прехода, правила за прозрачен бизнес, антимонополни и антикартелни мерки, достъп и равни шансове до образование и професионална кариера за младите, грижа за децата и хората с увреждания, подкрепа за социално слабите, опора за пенсионерите и възрастните, патриотизъм при отстояване на страната в ЕС и единството на българската нация“ обяви проф. Кръстьо Петков.

 

В заключение номинирания за министър-председател Боян Дуранкев заяви категорично, че „На България и е нужен нов план „Маршал!”

Коалицията стартира предизборната си кампания тази събота на 13 април с грандиозен митинг в София от 12.00 пред Министерски съвет.

 

Пълен списък с имената на водачите:

Първи Благоевградски МИР  – доц.Йордан Величков

Втори Бургаски МИР – инж.Стоян Апостолов

Трети Варненски МИР – Преслава Димитрова

Четвърти Великотърновски МИР – Станислав Недков

Пети Видински МИР – Давид Леви

Шести Врачански МИР – Мирослав Марков

Седми Габровски МИР – Явор Джиджев

Осми Добрички МИР – Стоян Стоянов

Девети Кърджалийски  МИР – Генади Андреев

Десети Кюстендилски МИР – Георги Давков 

Единадесети Ловешки МИР  – Владимир Маринов

Дванадесети Монтана МИР – дин Радослав Пашов

Тринадесети Пазарджишки МИР – Петър Горчев

Четиринадесети Пернишки МИР – Антон Димитров

Петнадесети Плевенски МИР – Евгения Тодорова

Шестнадесети Пловдив МИР – Веска Волева

Седемнадесети Пловдивски МИР – инж.Костадин Маджаров

Осемнадесети Разградски МИР – Александър Маринов

Деветнадесети Русенски МИР – Румен Гълъбинов

Двадесети Силистренски МИР – Стоян Тодоров

Двадесет и първи Сливенски  МИР – Стайко Димитров

Двадесет и втори Смолянски МИР – Ефрем Моллов

Двадесет и трети София  МИР – проф.Боян Дуранкев

Двадесет и четвърти София МИР – Полина Карастоянова

Двадесет и пети София МИР – Стефан Софиянски

Двадесет и шести Софийски МИР – Румен Ралчев

Двадесет и седми Старозагорски МИР – Димитър Тодоров

Двадесет и осми Търговищки МИР – Къдри Уланов

Двадесет и девети Хасковски МИР – инж.Георги Ривов

Тридесети Шуменски МИР – Бисер Балинов

Тридесет и първи Ямбол МИР – Георги Георгиев

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly
FacebookСподели