Кметовете по Черноморските общини-кой,колко,къде

Местните избори вече са история.От сравнителните данни на изборните резултати може да се установи,че кметовете по Черноморието,избрани от ГЕРБ се увеличават /вж.Справка/. Преизбрани са Трендафилов в Бяла,Николов в Бургас,а новоизбрани:...
| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

Местните избори вече са история.От сравнителните данни на изборните резултати може да се установи,че кметовете по Черноморието,избрани от ГЕРБ се увеличават /вж.Справка/.

Преизбрани са Трендафилов в Бяла,Николов в Бургас,а новоизбрани: Алексиев в Поморие,Лапчев в Царево,Манолов в Аврен и Германов в Приморско,а принос към бройката на ГЕРБ имат политическите номади /също преизбрани/- Йорданов във Варна и Рейзи в Созопол.

Преизбрани са и издигнатите от инициативни комитети: Николай Димитров в Несебър,Николай Ангелов в Балчик,Цонко Цонев в Каварна,Борислав Натов в Долни Чифлик.Новоизбран кмет от инициативен комитет е Желязко Петров в Белослав.

БСП губи кметския стол в Приморско,но си го връща в Шабла.А от политическата карта на избраните кметове изчезва окончателно НДСВ,което имаше кмет в Аврен.

 

Справка

за резултатите за избиране на кметове в Черноморските общини по данни от ЦИК-относителен дял от гласовете в %,градирани.

 

1.Атанас Трендафилов-Бяла,ГЕРБ………………86,07,първи тур

2.Димитър Николов-Бургас,ГЕРБ………………70,86,първи тур

3.Иван Алексиев-Поморие,ГЕРБ………………..62,60

4.Николай Димитров-Несебър,ИК………………60,38

5.Кирил Йорданов-Варна,ГЕРБ…………………59,50

6.Панайот Рейзи-Созопол,ГЕРБ…………………58,27,първи тур

7.Райна Бърдарева-Шабла,БСП………………….56,86

8.Николай Ангелов-Балчик,ИК………………….56,67

9.Георги Лапчев-Царево,ГЕРБ…………………..56,18,първи тур

10.Желязко Петров-Белослав,ИК……………….53,57

11.Емануил Манолов-Аврен,ГЕРБ………………52,84

12.Цонко Цонев-Каварна,ИК……………………52,66

13.Борислав Натов-Долни Чифлик,ИК….……….52,56

14.Димитър Германов-Приморско,ГЕРБ……….50,38

Всъщност,изборната история продължава с кметуването на новоизбраните кметове от раз,с голямо или не толкова голямо мнозинство,добри или лоши,с реални или купени гласове,те вече управляват в общините по родното ни Черноморие.Да им пожелаем попътен вятър в изпълнението на поетите пред черноморските общности ангажименти.


Print Friendly
FacebookСподели