Кметовете на градовете по Южното Черноморие от ГЕРБ днес защитиха градоначалника на Несебър/ВИДЕО/

Кметовете на градовете по Южното Черноморие от ГЕРБ  днес защитиха градоначалника на Несебър, който Окръжният съд отстрани от длъжност заради скандала „Дюнигейт”. Според тях решението на съда е незаконосъобразно и...
| Източник: zonaburgas.com

Кметовете на градовете по Южното Черноморие от ГЕРБ  днес защитиха градоначалника на Несебър, който Окръжният съд отстрани от длъжност заради скандала „Дюнигейт”. Според тях решението на съда е незаконосъобразно и те изразиха увереност, че Апелативният съд  ще го оправдае.

 Несебърският кмет е обвинен, че не е  осъществил достатъчно контрол върху общинския експертен съвет, който е разрешил строежа на дюните в кв. „Черно море”. Кметът на Созопол Панайот Рейзи беше категоричен, че това не тяхно задължение.

Кметът на Поморие Иван Алексиев също заяви, че процедурата, за която е атакуван Николай Димитров е законосъобразна, Поморие и Несебър имат много общи проекти, които в момента ще бъдат забавени..

Утре в 14 часа ще се гледа делото в Апелативния съд. Защита на Николай Димитров още веднъж припомни, че въпросните 29 декара са продадени от държавата, а не от кмета, а във времето, когато  е заседавал експертният съвет несeбърският кмет е бил в отпуск.

ВИДЕО :

 

 

Print Friendly
FacebookСподели