Кадиев остава в парламентарната група на БСП

| Източник: NEWS.BG

Диляна Панайотова, Ванина Недкова

 

Има шанс за БСП, доволна Манолова след гласуването „Кадиев“
Още…

24 социалисти са гласували „за“ изключването на Кадиев от парламентарната група на червените, което е недостатъчно според правилата на групата на левицата.

Красимир Янков е отговарял за провеждането на избора. Един депутат на червените поради командировка не е участвал в гласуването. 14 депутати са били против изключването на „лошото момче“ в столетницата.

Георги Кадиев остава част от ПГ, оттук нататък е неговата лична воля при условие, че има гласуване, което се е провело, коментира Красимир Янков.

За нас е важен всеки член, подчерта социалистът. Всеки член на партията и на ПГ обаче трябвало да отстоява колективните позиции и решения.

От БСП настояват Кадиев да оттегли законопроекта си и да се съобразява с решенията на ПГ.

БСП не тръгна по пътя на отлюспване на хора, а по пътя на оставане на хора с различно мнение.

По този начин видимо развълнуваният „спасен“ депутат от „БСП Лява България“ Георги Кадиев коментира решението на колегите си да го оставят сред парламентарните редици на левицата.

„Това е единствената положителна новина, която ние успяхме да създадем в последните месеци“, гордо заяви Кадиев и благодари на всички социалисти, които са го подкрепили не като Георги Кадиев, а БСП като демократична партия.

Именно заради тези свои колеги Кадиев е готов да оттегли „ябълката на раздора“ – законопроект за разрешаване на предизборната агитация на майчин език.

„Това беше стрес тест за БСП за това как тя иска да продължава занапред“, разтълкува още гласуването по негов повод Кадиев и заключи: „Хубаво е, че има такива стрес тестове“.

Припомняме, по-рано той призова съпартийците си да гласуват по съвест. „Не за мен или срещу мен. Не за Миков или срещу Миков. А за пътя, по който искате да поеме БСП“, изтъкна социалистът.

Иначе, гласуването се проведе в обедната почивка на парламента в стаята на БСП.

Гласуването бе тайно. За да бъде изключен Кадиев, 26 души от Парламентарната група трябваше да гласуват със „за“.

Миналата седмица социалистът обяви, че е готов да напусне парламента, ако парламентарната група на червените го изключи заради внесения от него закон.

 

Print Friendly
FacebookСподели