Йоан спечели квота за европейското

| Източник: Максим Момчилов

На републиканското първенство по ММА в Сливен Йоан Стоянов до 18 г.,кат.60 кг. от СК „Уориърс”-гр. Св.Влас,община Несебър,  победи безапелационно съперниците си и извоюва квота за Европейското догодина в София.

На най-голямото досега организирано в България състезание по ММА за аматьори Йоан Стоянов от СК “Уориърс”-Свети Влас показа за поредедн път воля и дух и се класира първи в кат. до 60 кг. за младежи до18 г.Държавното първенство бе организирано от Българската федерация по ММА и се състоя през уикенда в Сливен.В него взеха участие 110 бойци от 25 клуба в страната,премервайки сили в 95 срещи.

Йоан /правият в средата на сн./,беше един от състезателите за които се говореха суперлативи по време на турнира.За него със сигурност ще се говори в близкото бъдеще и при професионалистите.На последното издание на Макс Файт 23 националният треньор Теодор Карастоянов му предрече бляскаво бъдеще,но в Сливен 17-годишният младеж под ръководството на своя треньор Григор Мишев надмина очакванията.

Не защото поразяваше мигновено своите съперници,а защото благодарение на желязната си психика,успяваше да обърне мача в своя полза от безнадеждни ситуации.
Макар че в първия двубай Йоан неутрализира съперника си за 40 сек.,в следващите срещи той беше олицетворение на максимата,че не този,който печели мачовете е великият боец,а този, който паднал,намира сили да стане и да продължи.Така изглеждаше в следващите си два мача Йоан,но психиката му бе по-силна от физическата мощ на двата му съперника. Владимир Владимиров от “Лъвовете»-Варна на финала,а преди това и Иван Георгиев от Сопот разбра това.

Съгласно регламента на състезанието първият и вторият в категорията придобиват квоти за европейското първенство догодина в София.Така,че Несебър ще има свой представител на европейсия тепих.

До тогава Йоан ще участва в още един турнир сподели президента на клуба Шерион Джамбазов.Той изрази своята увереност,че и вбъдеще ще разчитат на подкрепата на досегашните общински съветници от Свети Влас-бизнесмените Благой Филипов и Димитър Транов.

                                                                                                

Print Friendly
FacebookСподели