За девети път „Хидрокупа-Несебър „

| Източник: Д-р Стойчо Шишков

Край Несебър завърши деветото издание на международния турнир за радиоуправляеми моторни авиомодели на хидроплани,амфибии и летящи лодки-„Хидрокупа „Несебър”2015.Състезанието бе генерално спонсорирано от фирма „Слънчев бряг „АД и открито лично от изп.директор  Златко Димитров.

Уникалният турнир е единствената в България надпревара за водосамолети и вече девет години подред радва феновете на авиацията и спортните моделизми в Несебър,региона и страната.През годините трайно място в състезателните класове намериха и моделни отбори на Русия,Великобритания,Германия и Украйна.Фаворит в отборното класиране за седма поредна година станаха представителите на моделклуб „Добротица” от Добрич.

На второ място се класира младия отбор на Спортен моделклуб- Несебър в състав Златин Шишков,18г. и Здравко Георгиев,15г.. Здравко Георгиев получи и приза за най-млад състезател в турнира,като участва  за първи път в него.Шампион в акробатичния клас „Народен-W” с първо място стана Златин Шишков,а на второ се класира съотборника му Здравко Георгиев.

Предстои десетото-юбилейно издание на Хидрокупа „Несебър” през м.юни 2016 г. с надежди за по-масово и по-добро представяне на младата смяна!

 

 

http://rc-bulgaria.com/index.php?topic=1669.0

Print Friendly
FacebookСподели