Застраховател плаща по 84 заплати за загиналите служители от „Булгартрансгаз“

INSMARKET Наследниците на загиналите ще получат обезщетение и от застрахователя, и от фирмата Наследниците на загиналите работници на „Булгартрансгаз“ ще получат от застрахователя по 84 брутни месечни заплати като обезщетение,...
| Източник:

INSMARKET

Наследниците на загиналите ще получат обезщетение и от застрахователя, и от фирмата

Наследниците на загиналите работници на „Булгартрансгаз“ ще получат от застрахователя по 84 брутни месечни заплати като обезщетение, съобщи по време на парламентарния контрол министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. Той направи уточнението, че парите не могат да бъдат морална компенсация, но са знак за съпричастие със загубата на семействата и помощ.
При аварията в средата на миналия месец загинаха двама работници на държавното дружество, а други двама бяха ранени.
Министърът отговори на въпрос на своя предшественик на поста от времето на тройната коалиция Петър Димитров от БСП, който искаше да знае какви компенсации ще бъдат платени на близките на жертвите и на пострадалите при аварията.
Трайков съобщи, че освен застраховката за трудова злополука колективният трудов договор предвижда по 2 хил. лв. обезщетения от дружеството, което ще поеме изцяло и разходите за болнично лечение и половината от санаториума на пострадалите и изброи и други суми във връзка с намаляването на трудоспособността им.

Експлозията на газопровода София – Бургас, която стана на 13 ноември следобед в района на пловдивските села Стряма и Калековец, е в резултат на високо налягане, което е пръснало тръбите. Това съобщи говорителят на пожарната инспектор Георги Кунев.
При инцидента загинаха двама души, а други двама бяха тежко ранени.

Print Friendly
FacebookСподели