ЗАКРИВАТ СЕЗОНА ПО ДЖЕТСКИ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

| Източник: nrssebar-news.com

Въпреки, че пропадна плануваният за средата на септември  Балкански шампионат по джетски, този уикенд в к.к. Слънчев бряг ще бъде закрит джетски сезона в България. Основна причина за непровеждането на балканското се отчита невъзможността и най-вече нежеланието на родната федерация по джетски, както и на Балканската федерация, да зарадват феновете на водните спортове, като докарат на родна земя най-добрите състезатели в този спорт. Изключително слабата координация между двете федерации, както и ненамирането на спонсори провали едно от най-мащабните спортни събития за този летен сезон.

Въпреки това, най-добрите български състезатели със своите джетове, ще направят най-атрактивното състезание за годината. Очакванията са такива, защото всички стартове при мъжете ще са масови, а това е гаранция за много емоции и адреналин. Освен това, организаторите са се погрижили състезателното трасе да бъде копие на трасето в Тайланд, където през декември ще се проведе Световното първенство по джетски. Както и през миналата година на световното България ще бъде представена единствено от състезателя на СК „Съби Бийч Джетски Рейсинг“, републиканския шампион от 2014 и 2015 на страната – Кристиян Киров. Именно той, заедно с Марио Михалев са основните претенденти за златните медали и на предстоящото състезание в Слънчев бряг.

Феновете на високите скорости ще могат да се насладят на цели 6 категории, като и този път освен супер атрактивните състезания при мъжете, ще има стартове за деца и жени. Организаторите от СК „Съби Бийч Джетски Рейсинг“ канят всички любители на адреналина и високите скорости, да посетят последното състезание с джетове за годината. Датата е 13 септември неделя, началото е в 10:00 часа, а мястото е плаж север в Слънчев бряг. Състезанието ще се проведе с любезното съдействие на Община Несебър.

Print Friendly
FacebookСподели