ЗАЕДНО С ТАТКО В ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

| Източник: Яна Христова

 

      Отбелязването на Деня на християнското семейство – 21-ви ноември, в община Несебър е вече утвърдена традиция. И тази година – чрез разнообразните прояви в училищата и детските градини, денят се превърна във вълнуващ празник на семейната сплотеност. Децата от двете детски градини в град Несебър – ОДЗ ”Калина Малина” и ОДЗ „Яна Лъскова” и ученици от СОУ „Любен Каравелов” – град Несебър, се докоснаха до семейните ценности с вълнуващо и запомнящо се задълго посещение в църквата.

Най-развълнувани в Деня на християнското семейство бяха бащите на децата от група „Слънце” на ОДЗ „Мечо Пух” в село Равда. Децата посветиха своя празник под надслов „Заедно с татко” специално на тях. След поздрава към бащите – песни и стихове, написани индивидуално за всеки баща, децата и бащите се включиха в атрактивно състезание. Разделени на два отбора, те правиха апликация, редиха пъзел, записваха имена на приказки.

След емоционалната надпревара, в духа на посланията на празника за стойността на семейните ценности и сплотеността в семейството, деца и бащи написаха заедно картички с пожелания за майките. Празникът завърши с вкусна почерпка – празнични питки, приготвени с много любов от майките.

 

Print Friendly
FacebookСподели