Журналисти надстрелват Светльо от „Хиподил“

| Източник: nessebar-news.com

           Медиите ще премерят умението си да улучват в 10-ятката, но не със слово, а на полигона. С револвер Смит и Уестън, с боен пистолет и малокалибрен видни новинари ще се борят за купата в медийния турнир по стрелба „На прицел“, който ще се проведе на 4 юни в столичния Стрелкови клуб „Левски“. Именно тук, на Герена, актьорът Христо Шопов увладява концентрацията и умението да улучва право в целта, което демонстрира нагледно, като отраз получи ролята на Ирод в култовия филм на Мел Гибсън „Страстите Христови“.

            Топ новинарите предпочитат в надпреварата да не участва шоуменът Влади Въргала и Светльо от „Хиподил“, а да бъдат само специални гости и да споделят опита си, защото едва ли ще ги приборят за челния приз в стрелбата. Двамата са редовни „стрелци“ на Герена и прострелват безпроблемно мишената с Макаров, Кол, ТТ, Z3…

            Всъщност всички приходи от Стрелковия клуб отиват за социална дейност – за развитие на младото попълнение състезатели по стрелбаа. Веднага възниква въпросът: „Защо младите трябва да стрелят?“ Защото, ако кървавият картечен огън по телевизията всява ужас и агресия, то тук говорим изграждане на морални качества и за „стрелкова терапия“. „За да си добър, не трябва точно око и ръка, а дисциплина, концентрация, контрол,  психологически качества, които са потребни за развитието на всяка личност“, обяснява Делян Цветанов от СК „Левски“.

            Очаква се секратарят на Съюза на българските журналисти Снежана Попова да връчи грамотите на участниците, а на полигона да застанат любимци от малкия екрана, любимци от радио ефира и от „стрелци“ от печатните издания.

Print Friendly
FacebookСподели